Rabobank stopt met aanbieden telefonie


Rabobank stopt met het aanbieden van Rabo Mobiel. Bestaande contracten lopen gewoon door maar nieuwe klanten zal het bedrijf niet meer aannemen. Hiermee komt na 6 jaar een eind aan deze MVNO.

Rabo Mobiel werd 6 jaar geleden nog trots geïntroduceerd, maar Rabobank geeft aan dat de telecomactiviteiten te ver af staan van de core business. Binnen twee jaar zullen daarom alle bestaande activiteiten worden afgebouwd. Bestaande klanten kunnen hun looptijd gewoon uitzitten en zullen weinig merken van het stoppen. Klanten krijgen te zijner tijd een aanbod voor een alternatief. Nieuwe abonnementen worden niet meer afgesloten. Enkele maanden geleden hield ook Hyves op met het aanbieden van mobiele telefonie.

Rabo mobiel
Dit is er één voor in het archief

Rabobank richtte destijds Rabo Mobiel op omdat het ervan overtuigd was dat mobiel bankieren de toekomst had. En daar gelooft het bedrijf nog steeds in. Toch wordt gestopt met de telecomactiviteiten omdat het meer op het gebied van elektronische diensten de klant van dienst te kunnen zijn. De van coöperatieve bank heeft inmiddels enkele apps voor diverse platformen waarmee via smartphone of tablet bankzaken geregeld kunnen worden.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel