Nvidia kondigt snellere Tegra 4 processor met 72 GPU cores aan

· 1 reactie


CES 2013 is nog niet eens begonnen en Nvidia steelt de show met de introductie van de nieuwe Tegra 4 processor. Het blijkt het slechts bewaarde geheim van Nvidia te zijn, want de geruchten over de 72 GPU core blijken waar te zijn.

Wat heb je in de praktijk aan een GPU met 72 cores? Nvidia belooft naast snellere mediaweergave en gaming ook een sneller weergave. De GPU wordt dus niet alleen ingezet bij louter grafische toepassingen. Toch is dit z'n sterkste punt, zo is er ondersteuning voor live HDR waarmee ook video in HDR opgenomen kan worden.

Nvidia Tegra 4 chip

Net als de Tegra 3 beschikt de Tegra 4 over vier processorkernen plus één energiezuinige. Toch is het nodige veranderd. Zo is de quadcore van het type Cortex A15 en is er eindelijk ingebouwde ondersteuning voor LTE. Nvidia beweert dat de Tegra 4 momenteel de snelste mobiele processor is en zelfs de A6X van Apple overtreft in snelheid.

Project Shield

Project Shield

Opvallend was naast de onthulling van de Tegra 4 de aankondiging van een eigen gameconsole. Het gaat hier om een door Android aangedreven console voorzien van een Tegra 4 processor. Het apparaat bestaat uit een 5 inch 720p scherm en een controller die via een scharnier aan elkaar zijn verbonden. Naast Android-games zijn er ook Steam games op af te spelen. Dit laatste gebeurt streaming, mits je PC over een Nvidia GeForce GTX grafische kaart beschikt.

Wanneer de Shield console of producten met de Nvidia Tegra 4 op z'n vroegst verkrijgbaar zullen zijn is niet bekend gemaakt.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel