Mobiele Nvidia Tegra 4 processor krijgt 72 core GPU

· 1 reactie


Komende CES gaat Nvidia naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Tegra 4 processor aankondigen, de opvolger van de Tegra 3 die onder andere in de HTC One X zit. Informatie over deze nieuwe processor lekt nu uit.

Grotendeels borduurt Nvidia door op het Tegra 3-ontwerp, onder andere door gebruik te maken van een 4+1 indeling. Oftewel een quadcore processor plus een energiezuinige core voor als het apparaat niet intensief gebruikt wordt. De grootste verrassing komt op het gebied van de GPU, de ingebouwde grafische processor. Die beschikt namelijk over 72 cores. Hiermee heeft hij 20 maal de rekenkracht van een Tegra 2 en 6 maal de kracht van de Tegra 3.

Nvidia Tegra 4 Wayne
Nvidia Tegra 4 'Wayne'

Een andere grote wijziging is dat Nvidia gebruik gaat maken van een 28nm procede en de chip gebaseerd heeft op een ARM Cortex-A15. Hierdoor moet nog meer snelheidswinst geboekt worden tegen een lager energieverbruik. Toch gaat de Nvidia Tegra 4 het in de praktijk nog moeilijk krijgen. De Qualcomm Snapdragon S4 Pro en Prime zijn grote concurrenten, om nog maar niet te spreken over de toekomstige Samsung Exynos en Apple A7.

4G?

Grootste vraagteken is of deze chipset ook ondersteuning biedt voor LTE. De Tegra 3 bood die niet en daardoor stapten veel fabrikanten over op andere chipsets.

Bron: Chiphell.comPraat mee over dit artikel