Bellers weinig vertrouwen in mobiel betalen


Terwijl de techniek en de banken er klaar voor zijn, blijkt dat telefoon bezitters het nog niet echt zien zitten om betalingen via hun mobiele telefoon te verrichten.

Dat is althans de uitkomst van een onderzoek onder 13 duizend deelnemers uit 14 verschillende landen uitgevoerd door Unisys. De grootste bottleneck blijkt het vertrouwen te zijn. Iets meer dan de helft (51%) heeft onvoldoende vertrouwen in de veiligheid van mobiele transacties.

Opvallend is dat de Fransen het meest negatief zijn; 86% zegt geen vertrouwen te hebben om te bankieren via hun mobieltje. De Duitsers daarentegen hebben een stuk meer vertrouwen. Daar zegt 21% momenteel al mobiele bankzaken te verrichten.

Imago probleem
Het probleem ligt volgens Rene Head van Unisys aan de sector zelf. Deze zou er tot op heden te weinig in geslaagd zijn consumenten warm te maken voor de nieuwe techniek. Volgens hem kan er veel geld verdient worden met mobiele betalen, maar dan moet de consument er wel vertrouwen in hebben dat het veilig is.

Het is in Nederland op kleine schaal mogelijk om te betalen via je mobiele telefoon. Zo werkt de Rabobank op dit gebied samen met Diergaarde Blijdorp en de Febo.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel