Nokia brengt digitale portemonnee naar telefoon


Nokia introduceert vandaag een nieuwe telefoon, de 6212 Classic, met de zogenaamde NFC techniek. Hiermee moet het in de toekomst mogelijk zijn om betalingen met je telefoon te kunnen doen.

NFC staat voor Near Field Communicatie en hiermee is het mogelijk om door de telefoon voor een ontvanger te houden een betaling te kunnen doen. Vergelijk het met een pinpas, alleen hoef je de telefoon niet door een gleuf te laten glijden.

Nokia brengt digitale portemonnee naar telefoon
Mobiel betalen met de Nokia 6212 Classic

Mobiel betalen
Mobiele betaaldiensten worden momenteel nog niet op grote schaal aangeboden maar het zal in de toekomst niet ondenkbaar zijn dat hier en daar betalingen verricht kunnen worden door je telefoon voor een ontvanger te houden en op akkoord te drukken. Vooral bij onbemande betaalpunten zoals parkeerautomaten.

Maar er is meer goed nieuws aan de 6212 Classic. Het gaat hier namelijk om een 3G toestel waarmee snel content verstuurt en opgehaald kan worden. En er is een ingebouwde FM radio ontvanger aanwezig die stereogeluid kan voortbrengen.

Overige eigenschappen zijn de 2 megapixel camera, QVGA (240 x 320 pixels) beeldscherm en MicroSD geheugenkaartslot die tot 4GB aan externe geheugenkaarten ondersteund. De Nokia 6212 Classic wordt in het derde kwartaal verwacht tegen een losse verkoopprijs van 200 EURO.Praat mee over dit artikel