E-ten brengt twee entertainment PDA's


E-ten Information Systems introduceert twee bijna identieke Glofiish PDA's; de glofiish M810 en de glofiish M750. Het zijn de eerste in een nieuwe serie entertainment PDA's waarmee E-ten de nadruk legt op portable entertainment en Web 2.0.

En met web 2.0 bedoelt E-ten internet applicaties zoals sociale netwerken (LinkedIn, Hyves of Facebook). Mooie woorden maar het komt erop neer dat je verschillende connectivity eigenschappen zult aantreffen in de nieuwe Glofiish M810 en M750.

E-ten brengt twee entertainment PDA
De E-ten Glofiish M750 en M810

Dat betekend dus WiFi, EDGE, GPS en HSDPA. Die laatste geldt trouwens alleen voor de M810, de M750 moet het namelijk zonder stellen. Beide apparaten beschikken over een volledig Qwerty toetsenbord zodat je overal snel en eenvoudig je blog kunt updaten of de bijdehante reaguurder uithangen. Het toetsenbord is glad afgewerkt en licht blauw op.

Foto's en video's schieten is ook geen probleem. Zowel de M810 als de M750 beschikken beiden over een 2 megapixel camera inclusief autofocus. En beide toestellen hanteren naast de maximale resoluties ook web-vriendelijke resoluties zodat je afbeeldingen rechtstreeks op Hyves kunt plaatsen en video's in een mum van tijd online op YouTube hebt staan.

Tijd om te relaxen is er ook. Beide toestellen beschikken over ingebouwde FM radio ontvanger en zijn in staat om de meeste digitale muziekformaten om te zetten in geluid. En video's komen uitstekend tot hun recht op het 2.8" grote beeldscherm.

Geen Windows Mobile 6.1
Tot slot meldt E-ten dat beide toestellen beschikken over een Samsung S3C processor die op 500MHz draait. Teleurstellend is dat E-ten gebruik heeft gemaakt van Windows Mobile 6 en niet zijn opvolger 6.1. Beide apparaten meten 109,5 x 59 x 17,5 millimeter en moeten over 2 a 3 weken beschikbaar zijn. Over de bijbehorende prijzen wordt geen melding gemaakt.



Praat mee over dit artikel