Rabo Mobiel introduceert mobielbankieren, betalen & bellen in 1 pakket


Opnieuw een nieuwe provider zult u denken. Deze keer een bank die de stap waagt en abonnementen gaat aanbieden voor mobielbankieren en betalen via je mobiele telefoon. Rabo Mobiel gaat het nieuwe initiatief heten.

Rabo Mobiel is een initiatief van de Rabobank Nederland dat op 15 November start. Rabo Mobiel combineert namelijk mobielbankieren en voordelig bellen in één pakket. Met Rabo Mobiel hebben Rabobank-klanten via hun mobiele telefoon altijd en overal toegang tot hun eigen bank en daarmee controle over hun bankzaken. Hiermee is de bank de eerste Europese bank die deze onvermijdelijke stap in de wereld van mobiel betalen en bankieren zet.

Een goede oplossing voor de wachtrijen bij de pinautomaat als je een dagje aan het shoppen bent: je bank in je broekzak. é je weet direct of je salaris binnen is als je die nieuwe jas wilt kopen. De nieuwe dienst past in de verschuiving van ‘naar de bank gaan tijdens openingsuren’ naar ‘de bank altijd en overal beschikbaar’. Tevens zal de mobiele telefoon de Random reader vervangen of ook wel het vierkante kastje waarmee men toegang krijg tot Rabo internet bankieren.

Rabo Mobiel richt zich in beginsel op alle 2,6 miljoen internetbankierende klanten van de bank zelf. Daarnaast zullen er ook diverse producten en diensten specifiek voor het midden- en kleinbedrijf worden ontwikkeld. De verwachting is dat er in 2010 17,7 miljoen mobiele telefonie klanten in Nederland zijn waarvan er 600.000 mobiele klanten gebruik maken van Rabo Mobiel. Dit is in verhouding een klein gedeelte van de markt en het wordt dan ook verwacht dat het nieuwe initiatief in het begin geen grote vlucht zal nemen. Dit komt vooral omdat men als normale mobiele gebruiker en Rabobank klant zal moeten overstappen naar Rabo Mobiel. Mobielbankieren via een andere provider dan Rabo Mobiel is helaas niet mogelijk. Dit beperkt de groep gebruikers die van deze dienst kunnen genieten.

Rabo Mobiel biedt binnen het pakket verschillende diensten zoals:

  • Bekijken van saldo-informatie

  • Verrichten van betalingen en overboekingen

  • SMS-alertdiensten

  • Nieuws, financiën, sport, weer en verkeer op de mobiele telefoon

  • Koersinformatie over alle fondsen van de AEX en de Midkap-index

  • Mobiel internet en e-mail
  • Naast de verschillende diensten moet men een mobiel abonnement afsluiten bij de Rabobank om gebruik te maken van het pakket. Helaas is er maar één pakket met scherpe tarieven waaruit men kan kiezen. Voor bellen wordt 10 eurocent per minuut in rekening gebracht, hoeveel men ook belt. Wel dient er minimaal voor 10 euro per maand besteed te worden. Elke klant ontvangt standaard gratis 1 MB mobiel internet per maand, maar kan ook kiezen voor onbeperkt mobiel internet voor 10 euro per maand. Een klant kan bovendien kiezen uit zeer uiteenlopende mobiele telefoons, bijvoorbeeld een makkelijk bedienbare telefoon of een innovatieve ‘smartphone’. Rabo Mobiel gaat alle gangbare mobiele toestellen van alle grote merken aanbieden. Uiteraard kan een klant ook zijn eigen telefoon blijven gebruiken en/of zijn eigen mobiele nummer behouden. Rabo Mobiel verzorgt kosteloos de overstap en het nummerbehoud.

    Naast de normale mobiele diensten en dagelijkse bankzaken zijn desgewenst speciale bancaire producten en diensten beschikbaar. Zo kan een klant een sms-berichtje ontvangen, bijvoorbeeld wanneer het salaris op de rekening staat, de hypotheek is afgeschreven of wanneer het saldo boven of onder een vooraf ingestelde limiet komt. Klanten hebben ook altijd en overal inzicht in saldi van betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen en de laatste mutaties. Met de telefoon kunnen bovendien de dichtstbijzijnde vestigingen van de Rabobank worden gezocht en kan het financiële nieuws op de voet worden gevolgd.

    De content zal aangeleverd worden door Talpa en het GSM, GPRS en toekomstige UMTS netwerk van Orange zal als ondergrond dienen voor diensten achter Rabo Mobiel. Orange zal vanaf eind dit jaar UMTS gaan aanbieden op het netwerk en heeft verklaard dat men het netwerk zal introduceren met een dekking die een minimaal de tweede positie in Nederland zal nemen.

    Als men zelf de dienst eens wil proberen op uw PC en via één van de nieuwste mobiele telefoons; de i-mate SPL klik dan hier en bekijk demo van mobielbankieren zelf!

    Voor meer informatie of het bestellen van Rabo Mobiel kijk hier!

    Binnen afzienbare wordt het mogelijk om de mobiele telefoon als pinpas te gebruiken door middel van de RFID-technologie (Radio Frequency Identification Data). Dat betekent niets minder dan dat men met een telefoon betaald aan de kassa. Even de telefoon dichtbij de kassa houden, pincode invoeren, op ok drukken en de betaling wordt doorgevoerd. Een Chipknip systeem met een ingesteld tegoed op de mobiele telefoon zal ook mogelijk worden. Geen portomonnee meer mee naar het cafe, bioscoop, parkeergarage of supermarkt. Even afrekenen met je mobiele telefoon is voldoende! Is dit toekomstmuziek? Volgens de Rabobank niet, men start ermee halverwege 2007 en onze verwachting is dat eind 2007 dit heel langzaam gemeengoed zal worden. Bereidt u voor!



    Praat mee over dit artikel