Samsung & LG tonen hun nieuwste Symbian smartphone aan de wereld


Beide koreanse bedrijven hebben vandaag een nieuw toestel getoond op het platform Symbian v9.2 en Series 3rd Edition. Voor LG is dit toestel het eerste langverwachte Symbian model en voor Samsung is het de vierde op rij.

Beide toestellen hebben ondersteuning voor HSDPA netwerken tot 3.6 mbps, videogesprekken, Bluetooth stereo audio (A2DP), Bluetooth 2.0 met EDR, 2.0 Mpixel camera zonder flitser en autofocus, videocamera met een resolutie tot 352 x 288 pixels, MMS, SMS, VideoMMS, MicroSD geheugenkaart met de ondersteuning tot 2 GB kaarten, 262.000 kleuren TFT scherm met 240 x 320 pixels resolutie, volledige XHTML browser en mobiele print oplossingen.

De slider vormfactor is gekozen door beide koreanse fabrikanten en tonen opnieuw een overeenkomst met de net geintroduceerde N95. De grote verschillen tussen alle zitten hem in het uiterlijk en de afmeting van het scherm (LG heeft een 2.4 inch scherm, Samsung heeft een 2.3 inch scherm, Nokia heeft een 2.6 inch scherm).

De nieuwe Samsung i520 heeft touchpanel toetsen op de voorkant en rond de centrale joystick gekregen. Deze toetsen werken op dezelfde manier als men dit kent van de Samsung E900. De nieuwe LG telg heeft normale toetsen op de voorkant en men heeft geen touchpanel toetsen zoals men deze tegenkomt op de LG KG800.

De i520 ondersteunt het nieuwe Samsung Black UI, Google Search veld op het homescherm van het toestel en maar 45 MB aan intern geheugen. De nieuwe LG JoY, welke nog een naamswijziging zal doormaken, heeft 70 MB aanboord. Beide ondersteunen ze alle standaard Series 60 Third Edition mogelijkheden als voice command, sterke systeemstabiliteit, lage stroomverbruik en eenvoudige verbindingen via PC Suite.

De koreaanse toestellen zullen de eerste tegenhangers binnen de markt worden van de fantastische Nokia N95 en zullen proberen een stuk van het marktaandeel af te nemen van de finse telg. Voor meer informatie over de nieuwe i520 bekijk de toestelpagina van het nieuwe toestel en voor de LG JoY zijn specifieke toestelpagina.



Praat mee over dit artikel