Samsung heeft 2K AMOLED-beeldscherm klaar met 560 PPI


Samsung zou voor de Galaxy S5 een TFT-beeldscherm overwegen omdat het moeite zou hebben met het fabriceren van een hoge 2K-resolutie AMOLED-beeldscherm. Maar wat blijkt: Samsung heeft een dergelijk scherm al klaar.

Dat Samsung werkt aan een QHD-resolutie AMOLED-display mag geen verrassing heten. Samsung gebruikt voor haar vlaggenschepen altijd deze techniek. En alhoewel Samsung het bestaan van een dergelijk beeldscherm bevestigt is het nog allerminst zeker of deze op tijd af is voor de massaproductie van de Galaxy S5. Er worden namelijk nogal wat orders verwacht.

Samsung Mobile logo
Er staat weer wat moois te wachten van Samsung

Het QHD-display zou een resolutie draaien van 2560 × 1440 pixels en niet groter zijn dan 5,2 of 5,3 inch. De PPI komt hiermee uit op 560. Samsung zou wel een diamondpatroon toepassen, iets wat ze ook met de Galaxy S4 gedaan hebben.

Ook mobiel 4K-display in de maak

Naast een QHD-resolutie display zou het bedrijf ook begonnen zijn met de ontwikkeling van een nog hogere resolutie display; UHD. Deze term staat beter bekend als 4K en biedt vier maal de hoeveelheid pixels als Full HD. Op een 5 inch paneel zou dit een ongelofelijke PPI opleveren van 820. Veel meer dan het menselijk oog ooit kan waarnemen. Toch duurt het vermoedelijk nog even voordat we UHD-displays in mobiele telefoons zullen aantreffen. Eerst zal het de beurt zijn aan 2K-telefoons.

Bron: Media.daum.net


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel