Microsoft-vacature wijst op Windows 10-telefoon van HTC


Terwijl van alle grote fabrikanten Microsoft momenteel alleen Windows 10-telefoons maakt lijkt het er op dat ook HTC zich binnenkort weer met het platform bezig gaat houden. Microsoft zoekt iemand die zich met het HTC-account kan bezighouden.

HTC is geen onbekende met het Windows-platform. Van de One M8 kwam destijds een Windows-variant uit. Daarna werd echter geen enkel vlaggenschip meer omgetoverd tot Windows-telefoon. Onlangs dook wel het gerucht op dat van de One A9 een variant met Windows uit zou komen. Nieuwe geruchten komen ditmaal van de vacaturesite van Microsoft.

HTC One M8 for Windows
De laatste Windows-telefoon van HTC dateert uit 2014

Zij zoeken namelijk een 'Dir Channel Sales' met standplaats Taipei, Taiwan. De functieomschrijving luidt het bezighouden met HTC. Dat het vermoedelijk om een nieuwe Windows-telefoon gaan lezen we verder in de vacatureomschrijving. Daar staat namelijk dat Microsoft HTC omschrijft als één van de drie belangrijkste telefoonpartners. Dat HTC al dik een jaar geen Windows-telefoon heeft uitgebracht is veelzeggend. Zowel Huawei als Samsung lijken het platform de rug toegekeerd te hebben. Ze zouden er simpelweg niets aan verdienen. Mocht HTC inderdaad een Windows 10-telefoon uitbrengen dan is het niet zeker dat die hier uitkomt. Veel eerdere HTC Windows-telefoon kwamen alleen in de VS uit.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel