HTC brengt Windows Phone-versie One M8 uit


HTC heeft een One (M8) uitgebracht die onder Windows Phone 8.1 draait. Dat was het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat het toestel voorlopig alleen in de VS verkrijgbaar is.

HTC brengt de 'One (M8) for Windows' vooralsnog alleen uit bij het Amerikaanse Verizon. Wat verwarrend is is dat HTC het heeft over 'Windows' terwijl 'Windows Phone', waar het toestel onder draait, toch echt een apart besturingssysteem is. Over het toestel zelf kunnen we kort zijn; dit is nagenoeg dezelfde One (M8) die in maart onder Android werd aangekondigd. Mensen krijgen BoomSound, de Duo Camera en zelfs BlinkFeed is als Live Tile omgebouwd.

HTC One (M8) for Windows
De One (M8) for Windows

Klanten van Verizon kunnen een One (M8) for Windows voor 99,99 dollar met een 2-jarig contract aanschaffen. Zoals gezegd is het niet mogelijk om het toestel hier in Europa te gebruiken, hij ondersteunt simpelweg niet onze netwerken. HTC zou eerst een aparte versie moeten maken. Gelet op de exclusiviteit met Verizon vermoeden we dat dat nog wel even kan duren. Al is er altijd nog een mogelijkheid dat de Windows Phone-uitvoering van de One (M8) hier helemaal niet uitgebracht gaat worden. Dat zou jammer zijn, de vorige Windows Phone van HTC die hier uitkwam was de Windows Phone 8X uit september 2012.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel