Mogelijk Windows 10-variant van HTC One A9


Er is bewijs opgedoken waaruit blijkt dat HTC nog niet klaar is met Windows 10. Onlangs dook de One A9w op bij het Chinese Tenaa. Bijzonder eraan is dat het toestel geen Android draait maar Windows 10 voor telefoons.

Op moment van schrijven is er nog geen enkele Windows 10-telefoon verkrijgbaar. Dat zal op z'n vroegst begin december gebeuren. Uiteraard is dat een model van Microsoft zelf, andere fabrikanten laten het Windows-platform links liggen sinds Microsoft zich ook met het fabriceren van telefoons is gaan bemoeien. HTC lijkt echter binnenkort weer met een eigen Windows 10-telefoon te komen; de One A9w.

HTC One A9w met Windows 10

Nu vermoeden we dat die nog een mooie naam gaat krijgen. Het laatste hier verkrijgbare model van HTC met Windows is de Windows Phone 8X uit 2012. Elders bracht het in de tussentijd wel een Windows-variant uit van de One M8. Van het laatste vlaggenschip, de M9, kwam nooit een variant uit met Windows Phone. Inmiddels hebben we Windows 10 en de tijd lijkt weer rijp voor een nieuw model. Ditmaal mag de One A9 model staan en wordt het vlaggenschip overgeslagen. Mogelijk is hiervoor gekozen omdat het in de VS een Windows-variant wil kunnen aanbieden van haar grootste iPhone-concurrent. Tevens de thuisplaats van Apple. Of de One A9w uiteindelijk ook naar Europa komt valt dus nog te bezien. Overigens denkt Daniel Rubino van Windows Central dat de -w niet staat voor Windows maar juist een regio-aanduiding is.

Bron: Shouji.tenaa.com.cn


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel