Opvolgers Samsung Galaxy A3 en A5 beïnvloed door S6


De Galaxy A-serie luidde een geheel nieuwe stijl in voor Samsung. Telefoons met een metalen frame en een niet verwisselbare achterkant. Inmiddels staan de opvolger van de Galaxy A3 en A5 in de startblokken en die hebben een herkenbaar uiterlijk.

De nu opgedoken toestellen krijgen de typenummers SM-A310 en SM-A510 mee en volgen respectievelijk de A3 en A5 op die inmiddels alweer een jaar oud zijn. Een definitieve naam hebben we nog niet. Wel lijkt duidelijk op welk toestel ze gebaseerd zijn. We herkennen er namelijk sterke invloeden van de S6 in terug. Zij zijn de zijkanten een stuk ronder en ook de brede antenneranden herkennen we van de Galaxy S6.

Samsung Galaxy A3 en A5 2015 editionSamsung Galaxy A3 en A5 2015 achterkant

En zat bij de A5 en A3 de speakergrill nog gezellig naast de camera, bij de 2015-versie zit die aan de onderkant. Draaien we de modellen om dan zien we wat lijkt op een glazen achterkant. En ook dat is een ontwerpaspect van de Galaxy S6. Qua specificaties houden we stilletjes rekening met een 4,7 inch scherm voor de nieuwe A3 en een 5,2 inch display voor de nieuwe A5. Beiden krijgen vermoedelijk een 13 megapixel hoofdcamera en een 5 megapixel selfie-schieter. De duurdere A5 2015 krijgt mogelijk een octa-core processor op 1,6 GHz terwijl de A3 2015 het moet stellen met een quad-core chip op 1,5 GHz. Berichten over een mogelijke lanceerdatum zijn er nog niet. De bron heeft de afbeeldingen inmiddels offline gehaald.

Bron: @sleaknow


Prijsvergelijker Samsung Galaxy A3

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy A3


Prijsvergelijker Samsung Galaxy A5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy A5


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel