Mock-up toont Apple iPhone 16, niets nieuws onder de zon


Het ontwerp van de aankomende Apple iPhone 16 lijkt op straat te liggen. Iemand is zelfs zo aardig geweest een exemplaar te frezen uit een blok aluminium. Hieruit blijkt bar weinig verschil met de huidige iPhone 15.

Wie rekenende op een geheel vernieuwde iPhone 16 komt van een koude kermis thuis. Apple lijkt alleen de camera's onder elkaar geplaatst te hebben. Verder is er op het oog geen uiterlijk verschil. Nu moet je een winnend paard ook niet wisselen, maar dit lijkt wel erg makkelijk.

CNC mockup of iPhone 16
Gefreesde mock-up van de iPhone 16

Op moment van schrijven duurt het nog wel 9 maanden voordat Apple de iPhone 16 en bijbehorende Pro en Max aankondigt. Toch is het aannemelijk dat het ontwerp al vast staat. Apple brengt bovendien al jarenlang zeer minimale updates uit.

Spatial video

Het boven elkaar plaatsen van de camera's helpt om Spatial video's te nemen om op de Vision Pro af te kunnen spelen. Momenteel kan dit alleen bij de iPhone 15 Pro en Max. De iPhone 12 had de camera's ook boven elkaar, iets wat vanaf de iPhone 13 veranderde naar diagonaal.

iPhone 15 front side with Dynamic Island
Voorzijde iPhone 16 is zelfde als iPhone 15 met Dynamic Island

Wie benieuwd is naar de voorkant van de iPhone 16 kan een kijkje nemen bij de iPhone 15. Apple zou niet voornemens zijn daar verschillen in aan te brengen. Dat geldt helaas ook voor de maximale schermverversing van 60 Hz. Hiermee begint Apple enorm uit de pas te lopen met de rest van de industrie.

Als eerste de Apple iPhone 16 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel