“Apple voorziet iPhone 16 van eigen sluiterknop”


Volgens een eerder betrouwbaar Weibo-account krijgt de iPhone 16 er een knop bij. Deze zogenaamde Capture Button zal rechts onder powerknop geplaatst worden en dienst doen als sluiterknop. Momenteel zijn vooral Sony Xperia-telefoons bekend van de aanwezigheid van een fysieke sluiterknop.

De Capture Button moet ongeveer op dezelfde plek terechtkomen als waar bij Amerikaanse modellen de mmWave-antenne zit. Bij Europese modellen is deze plek leeg. De extra knop moet capacitief zijn, net als de recent geïntroduceerde Action Button. Het is dus geen knop die meer dan alleen aanraking registreert.

Apple iPhone 15 in Pink
Nu nog plaats voor de mmWave-antenne, straks voor de Capture Button

De Capture Button op de Apple iPhone 16 kan door de camera gebruikt worden als sluiterknop. En doordat deze capacitief is reageert hij op meer dan indrukken alleen. Vegen bijvoorbeeld. Welke functionaliteit Apple er precies aan geeft moet nog blijken. Zelden hebben mobiele telefoons een aparte sluiterknop, ondanks dat deze zeer handig is voor het schieten van foto's. Al heeft het indrukken van een volumeknop meestal hetzelfde resultaat. Sony is de de uitzondering op de regel, de meeste Xperia-telefoons hebben wel een aparte sluiterknop.

Nog geen solid-state knop

Eerder nog ging het gerucht dat Apple helemaal wou afstappen van het gebruiken van fysieke knoppen. In plaats daarvan zou het solid-state knoppen toepassen. Dat zijn geen in te drukken knoppen, maar gedragen zich dankzij een trilmotor wel zo. Dat gerucht is nog niet uit gekomen, zo zijn de volumeknoppen en powerknop nog altijd fysieke knoppen. En ook op de iPhone 16 zal dat hoogstwaarschijnlijk zo blijven.

Als eerste de Apple iPhone 16 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel