Vouwbare Apple iPhone Fold lijkt verder weg dan ooit


De eerste consumenten foldable kwam in 2018 op de markt en sommige fabrikanten hebben ieder jaar een opvolger uitgebracht. Zo is Samsung inmiddels toe aan haar zesde generatie foldable waarbij het ieder jaar iets nieuws leert. Wie wacht op een foldable met iOS moet nog even geduld hebben.

Er zijn momenteel alleen maar foldables met Android en HarmonyOS op de markt verkrijgbaar. Sommige daarvan kun je dichtklappen als een ouderwetse clamshell, anderen openen als een boek. Er wordt naar verluidt gewerkt aan rolbare foldables en foldables bestaande uit drie delen. Maar een foldable van Apple lijkt verder weg dan ooit.

Foldable iPhone by YouTuber Technology Aesthetics
Opvouwbare iPhone gemaakt door Technology Aesthetics (YouTube)

Niet dat Apple er niet aan werkt, in tegendeel. Maar na uitgebreid testen voldoet de techniek nog niet aan Apple's hoge standaarden. Zo blijkt uit een rapport van Fixed Focus Digital. Apple zou enkele Samsung foldables gekocht hebben en getest maar kwam tot de conclusie dat het beter is om nog even te wachten. Auw.

Voldoet nog niet aan Apple's standaard

Waarom Apple het idee voorlopig in de ijskast heeft gezet zegt het rapport niet. Maar mogelijk heeft het te maken met de duurzaamheid van vouwbare schermen. Het is geen geheim dat deze schermen kwetsbaarder zijn dan schermen van gehard glas. Ook wil de plastic screenprotector nog wel eens loslaten of scheuren, met bijkomende kosten als gevolg.

Apple wacht mogelijk totdat de techniek dusdanig volwassen is dat ook dit probleem verholpen is. Tot die tijd hoef jij geen rekening te houden met een One More Thing. Als je in de tussentijd toch een foldable wilt proberen dan zul je het moeten stellen met Android.Praat mee over dit artikel