Volgende Apple iPhone SE krijgt wellicht OLED-scherm


Het is alweer twee jaar geleden dat Apple een nieuwe iPhone SE aankondigde. Dezelfde tijd zat tussen hem en zijn voorganger. Voor de nieuwe iPhone SE is Apple momenteel aan het rondkijken voor een nieuw scherm. Naar verluidt zoekt Apple specifiek naar OLED-panelen.

De iPhone SE (2022) moet het nog stellen met een gedateerd uiterlijk, een klein 4,7 inch scherm, maar bovenal, een ouderwets LCD-scherm. Deze schermtechniek maakt gebruik van achtergrondverlichting waardoor het contrast niet bijster groot is. De pixels van een OLED-paneel geven van zichzelf licht en is daardoor op vrijwel alle vlakken superieur.

Apple iPhone OLED vs LCD
OLED links, LCD rechts

Apple gebruikt OLED in iPhones al sinds 2017 en in 2024 lijken ze de transitie volledig naar OLED te hebben gemaakt. Bij welk bedrijf Apple de schermen inkoopt is nog onbekend, naar verluidt overweegt het panelen van Samsung Display, BOE of Tianma. Het is niet uit te sluiten dat Apple uiteindelijk voor een combinatie kiest, mogelijk om risico te spreiden.

iPhone SE 4: ander ontwerp

Naast een OLED-scherm verschilt een nieuwe iPhone SE op nog een belangrijk punt. Het ontwerp zal gebaseerd zijn op de toekomstige iPhone 16. Hiermee verdwijnt de kleinste iPhone uit het assortiment en zullen fans van ultra-compacte iPhone uiteindelijk moeten gaan wennen aan iets groter.

Apple iPhone SE 4 render made by @MajinBuOfficial
Zo ziet de iPhone SE 4 er mogelijk uit

De lanceerdatum van een nieuwe iPhone SE staat nog niet in steen gebeiteld. Dat kan in 2024 gebeuren, maar het is niet uit te sluiten dat dit verschoven wordt naar 2025. Eerst moeten we de iPhone 16-lancering maar eens afwachten.

Als eerste de Apple iPhone SE 4 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Via: 1, 2
Afbeelding: Dexter Liew (Quora)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel