Metalen achterkant Lenovo/Motorola Moto G5 laat zich zien


Lenovo lijkt een opvolger voor de Moto G4 klaar te stomen met een metalen achterkant. Hiermee neemt het bedrijf achter Motorola afscheid van goedkoop plastic. Lang hoeven we vermoedelijk niet te wachten op z'n aankondiging.

Want volgens de geruchten kondigt Lenovo al komende zondag 26 februari deze Moto G5 en G5 Plus aan. Vermoedelijk delen deze toestellen veel van dezelfde eigenschappen, los van het schermformaat. Nieuw is naast de metalen behuizing ook de vingerafdrukscanner voorop. Lenovo paste bij de G4 Plus op precies dezelfde plek deze vingerafdrukscanner toe. Bij de G4 ontbrak nog een dergelijk toegangssysteem. Of dat bij de G5 en G5 Plus anders is zal nog maar moeten blijken.

Lenovo/Motorola Moto G5 metalen achterkantMotorola Moto G5 vingerafdrukscanner

Wat verder opvalt van de foto's is dat we de on-screen bedieningsknoppen niet aantreffen. Mogelijk verdwijnen deze automatisch maar aannemelijker is dat links en rechts van de vingerafdrukscanner aanraakgevoelige knoppen zitten. Dat levert meteen weer wat extra schermruimte op waar je content kunt weergeven. De Motorola Moto G5 van Lenovo draait verder Android 7.0 Nougat uit de doos, krijgt een 5 inch scherm met Full HD-resolutie, Snapdragon 430-processor met 2 GB RAM-werkgeheugen, een 13 + 5 megapixel camera en een waterafstotende coating. Waarschijnlijk krijgt de Moto G5 Plus net iets betere specs. Afwachten is nog welke dat zijn.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel