Qualcomm bevestigt Snapdragon 820-processor in LG G5


Geruchten komen niet vaak uit de hoek van toeleveranciers. Dat wordt meestal ook niet op prijs gesteld door het bedrijf die de componenten inkoopt. Qualcomm lijkt zich daar niets van aan te trekken en bevestigt gewoon de processor van de LG G5.

Nu moet de LG G5 nog officieel worden aangekondigd. Erg lang duurt dat niet meer, komende zondag moet dat al gebeuren. En zodra LG daar in Barcelona haar nieuwe vlaggenschip onthult weten wij al welke processor daar in zit. Qualcomm geeft namelijk een niet erg subtiele hint in een tweet die ze vandaag verstuurden. De nieuwe Snapdragon 820-processor zal in een LG-telefoon zitten die op 21 februari wordt aangekondigd. Laat dat nu net de G5 zijn.

Qualcomm tweet LG G5

De Snapdragon 820 is het nieuwste topmodel van Qualcomm die daarmee de 810 opvolgt die vorig jaar voor veel problemen zorgde. Die chip werd namelijk in veel telefoons te heet waardoor sommige telefoonfuncties niet meer functioneerden. Qualcomm hoopt uiteraard de problemen te hebben verholpen met de Snapdragon 820. Naast LG zullen ook de toptelefoons van HTC, Sony en zelfs Samsung er mee worden uitgerust. Al geldt voor de Samsung Galaxy S7 (edge) dat hij hier vermoedelijk met een Samsung Exynos-chip wordt uitgerust. De Amerikaanse versie zal volgens de geruchten wel over de Snapdragon 820 beschikken. Van de LG G5 weten we naast de processor dat hij zal beschikken over een metalen unibody behuizing. Ondanks dat zal de batterij wel vervangbaar zijn. Dat komt doordat het onderste deel los te maken is. LG noemt dit waarschijnlijk Magic Slot en het is bedoeld om accessoires aan het toestel te koppelen. Details daarover worden zondag 21 februari verwacht als LG de G5 officieel aankondigt.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel