Foto’s en specs HP Elite X3 met Windows 10 Mobile lekken uit


Er komt eindelijk een premium high-end Windows 10-vlaggenschip uit die niet door Microsoft is gemaakt. HP stapt weer eens in de mobiele telefoons en heeft ditmaal het Windows-platform uitgekozen.

Hier op de redactie hebben we een gruwelijke hekel aan HP vanwege het gigantische Palm-debacle. Aangezien we geen pure nieuws-website zijn mogen we bevooroordeeld zijn. HP lijkt zich ook telkens te bedenken of ze wel of niet met nieuwe telefoons moeten komen. Na een kort Android-avontuur lijkt ditmaal de keuze op Windows 10 gevallen te zijn. Misschien geen gekke keus gelet op de core business van HP als computerbouwer. Bovendien is er weinig concurrentie bij Windows 10 Mobile.

HP Elite X3 voorzijdeHP Elite X3 achterzijde

De nu uitgelekte HP Elite X3 belooft een forse telefoon te worden. Het scherm alleen al meet een niet onaardige 5,96 inch in diagonaal. Daar onder zit nog een metalen strip waar een speaker in zit verwerkt. We zien er rechts het Bang & Olufsen-logo terug. Ook interessant is dat de Elite X3 lijkt te draaien onder de Snapdragon 820-processor. Die is op papier krachtiger dan de Snapdragon 810 die in het huidige vlaggenschip van Microsoft zit; de Lumia 950 XL. Ook zit de Elite X3 ruimer in z'n werkgeheugen, 4 in plaats van 3 GB. Er zit achterop een 16 megapixel camera en voorop een 8 megapixel exemplaar. De behuizing zou verder waterbestendig zijn met een IP67-certificering. Hoe groot de batterij van het toestel is is nog onbekend maar de bron weet wel te melden dat hij draadloos opgeladen kan worden. HP zou de Elite X3 tijdens het Mobile World Congress willen aankondigen. Hopelijk volgen dan meer details.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel