Toekomstige camera in opvolger HTC One alvast gedemonstreerd


Tijdens het MWC werd een bedrijf gespot dat een dualcamera-systeem levert, mogelijk vergelijkbaar met de nieuwe HTC One. De mogelijkheid bestaat ook dat het ook dezelfde module gaat. Een demonstratie toont alvast z'n mogelijkheden.

Plaatjes van de opvolger van de HTC One circuleren al langer op internet. Hierop is goed te zien dat er twee camera's op de achterzijde zitten. Waar HTC deze exact voor wil inzetten was tot op heden nog onduidelijk.

Dual Camera system from Corephotonics

Het bedrijf dat de module levert is een joint venture tussen Qualcomm en Corephotonics. De twee camera's worden gebruikt voor een zoom-techniek genaamd 'Computational Photography Zoom'. De beelden van de twee camera's worden gebruikt om tot 5 maal in te zoomen met de kwaliteit van optische zoom. De Nokia Lumia 1020 gebruikt juist een extra grote beeldsensor om digitaal losless in te zoomen. De ene camera zou een standaard 4 megapixel modules kunnen zijn, de andere een 2 megapixel zoomlens.

Depth of Field

Een andere toepassing is dat de informatie die beide camera's opleveren gebruikt kan worden om later scherp te stellen op een nieuw onderwerp. Ook de Lumia's van Nokia kunnen dit middels een apart app en ook de Galaxy S5 van Samsung beschikt er ook over.

Bron: Pocket-lint.com


Prijsvergelijker HTC One M8

Toon alle aanbiedingen van de HTC One M8


Prijsvergelijker HTC One

Toon alle aanbiedingen van de HTC One


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel