Microsoft sluit deelmogelijkheid ‘Rooms’ in Windows Phone


Vanaf maart 2015 sluit Microsoft de zogenoemde Rooms in Windows Phone. Dat zijn plekken waar je met groepen mensen content kunt delen. Volgens Microsoft komen er in Windows 10 soortgelijke functies die Rooms overbodig maken.

Onduidelijk is hoeveel gebruikers hierdoor getroffen zijn. Bestaande Windows Phone 8-gebruikers kunnen in ieder geval reeds aangemaakte 'kamers' wel blijven gebruiken, er kan alleen geen nieuwe content in geplaatst worden. Vanaf Windows 10 zal de functionaliteit geheel verdwijnen. Microsoft introduceerde de Rooms juist in Windows Phone 8 wat gezien kan worden als groepen in de People Hub. Bijzonder aan de 'Rooms' was juist dat ook niet Windows Phones konden worden uitgenodigd.

Windows Phone Rooms
Dit kan dus straks niet meer

Het verdwijnen van de Rooms was al te verwachten. De functionaliteit ontbrak namelijk in de Technical Preview van Windows 10 voor telefoons. Nu bevestigt Microsoft de sluiting dan ook officieel. Al komt hij eerder dan verwacht. Volgende maand worden namelijk niet de eerste Windows 10-telefoons verwacht. Misschien worden ze wel aangekondigd, maar verkrijgbaar zijn ze voorlopig niet. Op z'n vroegst komen de eerste Windows 10-telefoons in de zomer.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel