Microsoft presenteert Windows Phone 8

· 3 reacties


Windows Phone 8 is niet nieuw en telefoons draaiend onder dit besturingssysteem zijn alweer enige tijd geleden aangekondigd. Toch deed Microsoft erg geheimzinnig over het nieuwe OS, tot vandaag. Tijdens een event werd het platform uit de doeken gedaan.

Natuurlijk zijn er niet enorm spectaculaire nieuwe functies die Microsoft voor ons geheim hield. Het zijn voornamelijk details en nieuwe kleine functionaliteit. Toch zijn ze niet onbelangrijk. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe app voor Facebook, Twitter en Skype.

Iets nieuws echter is Live Apps. We zijn bekend met de Live Tiles die feitelijk icoontjes naar apps zijn die informatie geven, Live Apps kunnen je lock-screen voorzien van informatie. Een voorbeeld van een Live App is dat je foto's kunt laten rouleren op je lock-screen, maar informatie uit Facebook kan ook.

Data Sense

Ook nieuw is Data Sense dat meer controle en inzicht geeft in je dataverbruik. Maar het gaat veel verder dan dat. Microsoft knoopt er een clouddienst tussen die aan datacompressie doet, hierdoor verbruik je minder data. Als er een WiFi-netwerk in de buurt is die bekend is bij Microsoft dan verbindt je Windows Phone 8 er automatisch mee. Microsoft claimt dat je met dezelfde databundel tot maar liefst 45% meer kunt internetten. Dit kan erg interessant zijn voor mensen met een kleine databundel of die geregeld over hun bundel zitten. Voordeel is wel dat je operator het moet ondersteunen.

Kid's corner

Iets wat al was uitgelekt is Kid's corner. Stel je wilt de kinderen stil krijgen, dan selecteer je de Kid's corner en laat ze met je telefoon spelen. Je hoeft je niet zorgen te maken dat ze zakelijke afspraken annuleren, je Facebook-status aanpassen of belangrijke klanten bellen. Met Kid's corner maak je namelijk een aparte omgeving aan met zelf geselecteerde apps die ze mogen uitvoeren. Ouderlijk toezicht maar dan voor je telefoon dus.

Kids corner

Rooms

Een andere toevoeging is Rooms, wat nog het beste te omschrijven is als een groep binnen de People Hub. Standaard is daar de Familie-room. Alles wat je daar zegt wordt gedeeld met de mensen binnen die 'room'. Dat kan een tekstbericht zijn maar ook een afbeelding. Het voordeel is dat je niet per se een Windows Phone (7 of hoger) moet hebben om deel uit te kunnen maken van een room, een iPhone volstaat ook.

Rooms

Windows Phone 8 kun je niet zonder bijbehorende telefoon gebruiken. Je kunt in eerste instantie kiezen uit de Nokia Lumia 920, Lumia 820, Samsung Ativ S, HTC Windows Phone 8X en de Windows Phone 8S. Apps zijn er inmiddels ook volop. De Marketplace telt er inmiddels ruim 120.000

  Uitvoering Prijs Incl. bezorging     Amazon
Metallic Silver € 282,91 € 282,91   Bekijk
Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel