Firmware Update Friday - Week 4


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de OnePlus X, de Microsoft Lumia 550, HTC One M9 en diverse Samsung Galaxy-telefoons.

OnePlus X - OxygenOS 2.2.0

De OnePlus X die eind 2015 werd aangekondigd krijgt deze week een update. Het gaat om OnePlus' eigen Android-distributie genaamd OxygenOS. Versie 2.2.0 brengt enkele functies die we eigenlijk al wel verwacht hadden in het besturingssysteem. Denk dan aan het opslaan van foto's op de geheugenkaart en een handmatige camera-modus. Opties die bij andere Android-telefoons allang gemeengoed zijn. Ook brengt deze update veiligheids- en algemene verbeteringen. Updaten kan zoals gebruikelijk via het toestel zelf.

Microsoft Lumia 550 - 15503.21007

Microsoft heeft afgelopen week een kleine update voor de Lumia 550 met Windows 10 uitgebracht. De update kent versienummer 15503.21007 en deze is alleen via Windows Device Recovery Tool (WDRT) binnen te halen. Mogelijk volgt later een Over-The-Air update. Het is gissen wat Microsoft denkt op te lossen met deze update. Mogelijk gaat het slechts om kleine bugs.

HTC One M9 - Android 6.0 Marshmallow

Groter nieuws komt deze week van de One M9 van HTC. Het bedrijf is namelijk begonnen met de uitrol van Android 6.0 Marshmallow voor het vlaggenschip uit 2015. HTC belooft klanten in de VS altijd binnen 90 dagen van een nieuwe Android-versie te voorzien. Die belofte doen ze niet aan Europese en dus Nederlandse klanten. Wij mogen dus langer wachten, al komt daar deze week dus een einde aan. Marshmallow kent enkele verbeteringen ten opzichte van Lollipop zoals een batterijbespaarmodus en nieuwe permissies.

Samsung - Januari Stagefright

Ook Samsung heeft afgelopen week niet stil gezeten als zijn zij nog steeds druk met het Stagefright-lek in Android. Verwacht hier dus geen nieuwe Android-versie. Toestellen die een Stagefright-update hebben gekregen zijn de Galaxy Note 4, Note 5, Galaxy S5, S6, S6 Active, S6 edge en de S6 edge+. Het lijkt erop dat Samsung meerdere updates nodig heeft om het Stagefright-lek te dichten. We denken dus niet dat de updates hiermee tot het verleden behoren en dat er nog meerdere aan zullen komen. Zodra daar wat over te melden is doen we dan zoals gebruikelijk hier iedere vrijdag.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel