Apple roept lichtnetadapters terug vanwege risico op schok


Apple gaat lichtnetadapters die tussen 2003 en 2015 waren meegeleverd bij iOS-apparaten zoals iPhones en iPads terugroepen vanwege een klein risico op een elektrische schok. Ook klanten van een internationale reisstekker moeten opletten.

Het gaat om om de zogenaamde lichtnetadapters met twee pennen die op zijn beurt verbinding maakt met de lichtnetadapter zelf. Volgens Apple kan die in uitzonderlijke gevallen stukgaan waardoor er kans bestaat op een elektrische schok. De stekker is naast in grote delen van Europa ook in Australië, Nieuw-Zeeland, Korea, Argentinië en Brazilië in gebruik. Apple raadt klanten aan om getroffen laders om te ruilen.

Apple lichtnetadapter omruilprogramma
Zo is een getroffen adapter te herkennen

Dat kunnen klanten gratis doen bij een Apple Store of erkende Apple-dealer, maar kan eventueel ook online. Je hebt wel het serienummer nodig van je Apple iPhone, iPad of ander iOS-apparaat. Zorg dat je die dus bij je hebt als je een adapter om gaat ruilen. Betrokken adapters zijn te herkennen aan het opschrift bestaande uit 4 of 5 tekens in de sleuf van de binnenzijde van de stekkeradapter. Hiervoor moet je dus eerst het deel met de dubbele pinnen uit de adapter schuiven. Het is trouwens niet de eerste keer dat Apple laders terugroept. In 2014 werden iPhone-laders teruggeroepen vanwege kans op oververhitting. Ook die werden gratis vervangen.

Via: Apple.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel