Microsoft Lumia 550

6,2 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Microsoft Lumia 550
Microsoft Lumia 550 zwart achterkant
Microsoft Lumia 550 wit schuin linkerzijkant

Reviews over de Microsoft Lumia 550

6,2
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
1 review
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


·

Na een Lumia 520 en een 635 de 550 aangeschaft. Allemaal budget toestellen. Deze 550 draait op windows 10 en heeft 4G. Dat is veel waar voor je geld. Toch bevalt deze 550 me helemaal niet om het volgende:

Het beeldscherm is mooi helder doch reageert slecht op aanraking. Bij de 520 en de 635 kon je deze gevoeligheid instellen. Dat gaat niet bij de 550, ik vind hem slecht aanraakgevoelig en dat is irritant wanneer je het omgekeerde gewend bent.

De processor is traag. Nu verwacht ik voor deze prijs geen snel toestel doch deze is helaas een beetje te traag.

De capaciteit van de batterij is mager en opladen duurt erg lang, ook met een zwaardere oplader.

Het geluid van de speaker is erg schel. Dat is hinderlijk bij gebruik van navigatie apps.

Windows 10 ondersteunt Here Drive en Here Maps niet meer. Dat vond ik net een troef van de de Lumia toestellen.

De fotokwaliteit van de 520 en de 635 was niet alles maar redelijk. In deze presteert de 550 niet bepaald beter.

Om voorgaande kan ik dit toestel niet aanbevelen. Nokia bouwde leuke toestellen voor een leuke prijs, Microsoft heeft met de 550 een goedkoop toestel gebouwd en daar is helaas dan ook alles mee gezegd.

0 0

Alle Microsoft Lumia 550 reviews


Beschrijving van de Microsoft Lumia 550

De Microsoft Lumia 550 werd gelijktijdig met de Lumia 950 en 950 XL aangekondigd en is daarmee één van de eerste telefoons met Windows 10. De 550 is ook een stuk betaalbaarder dan die andere modellen. Met een adviesprijs van iets meer dan 100 euro wordt Windows 10 hierdoor voor een stuk meer mensen betaalbaar. Wat je allemaal kunt met de Lumia 550 gaan we hieronder uitleggen.

Mid-range instapper

Als we de verschillende eigenschappen van de Microsoft Lumia 550 opsommen en in overweging nemen wat hij moet kosten dan is het helemaal geen gekke deal. Je krijgt namelijk een 4G-telefoon met een 4,7 inch HD-scherm en redelijk nette 2.100 mAh batterij met ruim een dag aan accu. Dat gecombineerd met alle mogelijkheden van Windows 10 maakt van de Lumia 550 zoals gezegd helemaal geen gekke telefoon. Een instapmodel met mid-range eigenschappen voor een zacht prijsje.

Belangrijkste Microsoft Lumia 550 specificaties

 • Quad-core processor (Snapdragon 210) op 1,1 GHz + 1 GB aan RAM-werkgeheugen
 • 8GB aan opslag maar uitbreidbaar dankzij microSD-kaartjes
 • 5-megapixelcamera aan de achterkant inclusief HD video-opname
 • Ondersteuning voor 4G-internet
 • 4.7 inch scherm met Gorilla Glass

Voordelen van Windows 10

De Lumia 550 is zoals gezegd één van de eerste telefoons die standaard met Windows 10 op de markt kwam. Microsoft levert Windows 10 met gratis Office en Outlook. Je kunt onderweg dus aan dat Word-document tikken of die PowerPoint-presentatie bijschaven. Bestanden sla je op op OneDrive zodat je er thuis of op het werk op je PC verder mee aan de slag kunt. Heb je je handen even vol dan vraag je Cortana, de spraak gestuurde assistent, om hulp. Vragen over het weer, om een agenda te verplaatsen of om je te herinneren om een boodschap te doen handelt Cortana zo voor je af. Alsof je een eigen secretaresse hebt.

Microsoft Lumia 550 wit schuin linkerzijkant

4G/LTE

We stipten het al even aan maar de Microsoft Lumia 550 is een 4G-telefoon die toch vriendelijk is voor je portemonnee. De Snapdragon 210-processor met 1 GB aan werkgeheugen zorgt voor de rekenkracht. Dit zijn wel de minimale vereisten voor een Windows 10-telefoon dus erg ruim in de specificaties zit de Lumia 550 niet. Toch zal de 550 niet als een trage telefoon aanvoelen vanwege de manier hoe Windows 10 omgaat met hardware. En doordat het beeldscherm relatief hoog in het aantal pixels zit lijkt hij vrij hoogstaand. Met andere woorden; de Lumia 550 lijkt niet op een budget-model of een instapper. Je kunt er prima mee voor de dag komen.


De Microsoft Lumia 550 in het nieuws

Microsoft Logo

Prijs Microsoft Lumia 650 bekend

Geruchten ·

Over ruim een week kondigt Microsoft naar alle waarschijnlijkheid de Lumia 650 aan. Een mid-range Windows 10-telefoon met een premium behuizing. Nu al weten hoeveel dat toestel moet kosten dankzij een lek in Duitsland.

Het is namelijk het Duitse O2 die alvast de prijs meldt van het nog onaangekondigde toestel. Zij bieden de Microsoft Lumia 650 aan voor een bedrag van 219 euro. Een O2-medewerker speelde die informatie door naar Winfuture. Diezelfde medewerker zegt dat het toestel door O2 in eerste instantie alleen in het zwart zal worden aangeboden. Eerder was er sprake dat de 650 in het zwart, wit en zilver uit zou komen. Mogelijk volgen die kleuren later.

Microsoft Lumia 650
De vermeende Microsoft Lumia 650

Vergelijken we de Lumia 650 met de reeds verkrijgbare 550 dan zien we een vrij stevig prijsverschil van 100 euro. En dat terwijl de 650 over veel van dezelfde eigenschappen beschikt. Denk dan aan een HD-scherm, een Snapdragon 210-processor en 1 GB aan werkgeheugen. Mogelijk is de hogere prijs te danken aan de luxere afwerking. De Microsoft Lumia 650 is mogelijk deels van metaal. Microsoft zal volgens eerdere geruchten de Lumia 650 op 1 februari aankondigen. Mogelijk zal het de enige Lumia-aankondiging van heel 2016 zijn. Later dit jaar wordt nog wel een vlaggenschip verwacht maar die zal mogelijk onder de Surface-naam uitkomen.

 • Tags:
 • lumia650
 • microsoft
 • prijs

20166ts Microsoft Lumia

Metalen Microsoft Lumia 650 geeft nieuw teken van leven

Geruchten ·

Is hij geannuleerd of komt hij alsnog? Niemand die het echt weet. Feit is wel dat de Lumia 650 van Microsoft wederom een fotoshoot achter de rug heeft. Ditmaal gaat het gerucht dat hij beschikt over draadloos laden.

De Lumia 650 moet een instap Windows 10-telefoon worden maar net iets uitgebreider en vooral premium dan de eerder gelanceerde Lumia 550. Al zijn er ook sterke aanwijzingen dat Microsoft deze 650 geannuleerd heeft. Het verschil zou te marginaal zijn en bovendien verdient Microsoft helemaal niets aan Windows 10 voor telefoons. Het marktaandeel is nagenoeg nietsbetekenend en het mobiele avontuur kost toch bakken geld. Zoiets is lastig in stand te houden.

Microsoft Lumia 650
Dit moet hem zijn; de Lumia 650

Mocht de Microsoft Lumia 650 toch uitkomen dat is het vermoedelijk een 5 inch Windows 10-telefoon met HD-scherm, Snapdragon 210-processor, 8 megapixel camera en een bescheiden 2.000 mAh batterij. Opvallend is dat het model geen 4G ondersteunt. Dat zou toch wat gek zijn want de eenvoudiger Lumia 550 kan dat trucje wel. Iets wat de 650 mogelijk wel kan is draadloos laden. Het is maar wat je belangrijker vindt. De bron van dit alles is niet de minste. Het is beroepstwitteraar @evleaks die vaker met juiste informatie kwam. Hij denkt dat de Microsoft Lumia 650 ergens dit kwartaal in de winkels zal liggen. We zijn benieuwd.

 • Tags:
 • lumia650
 • microsoft
 • sanaa
 • wirelesscharging

Msft Lumia 650

Onaangekondigde Microsoft Lumia 650 laat weer van zich horen

Geruchten ·

Er is een render opgedoken van een witte Lumia 650. Opvallend want Microsoft moet het mid-range model met Windows 10 nog officieel aankondigen. Onduidelijk is of dat nog gaat gebeuren.

Microsoft lijkt weinig haast te maken met haar Windows 10-telefoons. Inmiddels hebben we weliswaar al wel de Lumia 950, 950 XL en 550 maar daar houdt het wel een beetje mee op. En omdat weinig andere fabrikanten Windows 10-telefoons maken is het aanbod karig. Onduidelijk is ook of alle uitgelekte modellen zoals de 650 en 850 ook daadwerkelijk uitkomen.

Microsoft Lumia 650

Eerder al lekte dezelfde Lumia 650 met codenaam 'Sanaa' uit in de kleur zwart. Toen werd gesproken over een 5 inch groot Windows 10-toestel met een bescheiden HD-resolutie, een Snapdragon 210-processor en een 2.000 grote batterij. Al met al instap maar niet zo instap als de 4,7 inch grote Lumia 550 die onlangs in de verkoop ging. Mogelijk wacht Microsoft tot de CES-beurs begin januari in Las Vegas op een introductie. Dat zou één van de eerste momenten kunnen zijn.

Bron: Baidu.com

 • Tags:
 • lumia650
 • microsoft
 • sanaa

Msft Lumia 550

Witte Microsoft Lumia 550 nu in Nederland verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

Microsoft's instaptelefoon met Windows 10 ligt vanaf vandaag in de winkel. Voorlopig zul je het wel met de witte uitvoering moeten stellen, de zwarte variant volgt later. Het toestel is nog mondjesmaat verkrijgbaar, wij sommen op waar.

Dat de Microsoft Lumia 550 juist nu in de winkel ligt is niet toevallig, Microsoft kondigt vandaag aan dat het toestel in diverse landen voor het eerst verkrijgbaar is. Volgens Microsoft biedt de Lumia 550 een volwaardige en betaalbare Windows 10-ervaring. En voor een instapmodel beschikt de 550 over een redelijk 4,7 inch met HD-resolutie. Eerder al kwamen de Lumia 950 en 950 XL beschikbaar die in tegenstelling tot deze Lumia 550 wel over de Continuum-functie beschikken.

Microsoft Lumia 550

Windows 10 biedt als voordeel dat je bestanden die je op je PC begonnen bent kunt afmaken op een Windows 10-telefoon. Dat komt omdat je bestanden dankzij de OneDrive-opslagdienst overal kunt bereiken en bewerken. De bekende Office-programma's zoals Word en Excel zijn ook gewoon op deze Lumia 550 beschikbaar. En doordat het toestel snel 4G-internet ondersteunt hoef je niet lang op je bestanden te wachten. Hier en op het scherm heeft Microsoft dus duidelijk niet bezuinigd, dat valt niet helemaal te zeggen over de camera. Die is 5 megapixel en schiet maximaal HD-video. Full HD zit er dus niet in. Ook de Qualcomm Snapdragon 210-processor geldt als instap. De batterij is gelukkig wel gewoon verwisselbaar en het geheugen kan zelf uitgebreid worden. De witte Lumia 550 is vanaf nu verkrijgbaar onder andere bij Studentmobiel.nl, Typhone en Gsmeasy.nl.

 • Tags:
 • lumia550
 • microsoft

Beknopte specificaties van de Microsoft Lumia 550

Afmetingen 136,1 x 67,8 x 9,9 mm
Gewicht 141,9 gram
EAN codes 8715872013776, 8712421527906, 6438158748712, 6438158747586, 6438158747579, 6438158747562, 6438158747555, 6438158747036, 6438158746916, 6438158746886, 6438158745346, 5412882682383, 5412882682369
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.7 inch, TFT
Hardware
Camera 5 MP
Processor 1.1 GHz, Qualcomm Snapdragon 210, quad core
Selfiecamera 2 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 8 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 2100 mAh, verwisselbaar

Alle Microsoft Lumia 550 specificaties


Alternatieven van de Microsoft Lumia 550

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Microsoft Lumia 550
Apple iPhone SE (2020) (A2275)
Apple iPhone 8 (A1863)
Apple iPhone 7
Apple iPhone 6s (A1633)
 Huidig product    
Kleurenbeeldscherm4.7 inch, TFT4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS
Camera5 MP12 MP12 MP12 MP12 MP
Processor1.1 GHz, Qualcomm Snapdragon 210, quad coreApple A13 BionicApple A11 Bionic, quad coreApple A10 Fusion, quad core1.8 GHz, Apple A9, dual core
Selfiecamera2 MP7 MP7 MP7 MP5 MP
4G (LTE)
Intern geheugen8 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij2100 mAh, verwisselbaar1821 mAh1821 mAh1960 mAh1715 mAh

Volledige vergelijking Microsoft Lumia 550 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Microsoft 550