Microsoft Lumia 550


Microsoft Lumia 550
Microsoft Lumia 550 zwart achterkant
Microsoft Lumia 550 wit schuin linkerzijkant
Review
1 review
 
Geef jouw beoordeling en maak kans op €50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
4,7 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten Microsoft Lumia 550

 • Betaalbare 4G-telefoon
 • Eén van de eerste met Windows 10
 • Scherm met nette HD-resolutie
 • Gratis Office en Outlook

Minpunten Microsoft Lumia 550

 • 'Slechts' 8 GB geheugen, maar wel uitbreidbaar

De Microsoft Lumia 550 in het kort

De Microsoft Lumia 550 werd gelijktijdig met de Lumia 950 en 950 XL aangekondigd en is daarmee één van de eerste telefoons met Windows 10. De 550 is ook een stuk betaalbaarder dan die andere modellen. Met een adviesprijs van iets meer dan 100 euro wordt Windows 10 hierdoor voor een stuk meer mensen betaalbaar. Wat je allemaal kunt met de Lumia 550 gaan we hieronder uitleggen.

Mid-range instapper

Als we de verschillende eigenschappen van de Microsoft Lumia 550 opsommen en in overweging nemen wat hij moet kosten dan is het helemaal geen gekke deal. Je krijgt namelijk een 4G-telefoon met een 4,7 inch HD-scherm en redelijk nette 2.100 mAh batterij met ruim een dag aan accu. Dat gecombineerd met alle mogelijkheden van Windows 10 maakt van de Lumia 550 zoals gezegd helemaal geen gekke telefoon. Een instapmodel met mid-range eigenschappen voor een zacht prijsje.

Belangrijkste Microsoft Lumia 550 specificaties

 • Quad-core processor (Snapdragon 210) op 1,1 GHz + 1 GB aan RAM-werkgeheugen
 • 8GB aan opslag maar uitbreidbaar dankzij microSD-kaartjes
 • 5-megapixelcamera aan de achterkant inclusief HD video-opname
 • Ondersteuning voor 4G-internet
 • 4.7 inch scherm met Gorilla Glass
 • Bekijk alle Microsoft Lumia 550 specs

Voordelen van Windows 10

De Lumia 550 is zoals gezegd één van de eerste telefoons die standaard met Windows 10 op de markt kwam. Microsoft levert Windows 10 met gratis Office en Outlook. Je kunt onderweg dus aan dat Word-document tikken of die PowerPoint-presentatie bijschaven. Bestanden sla je op op OneDrive zodat je er thuis of op het werk op je PC verder mee aan de slag kunt. Heb je je handen even vol dan vraag je Cortana, de spraak gestuurde assistent, om hulp. Vragen over het weer, om een agenda te verplaatsen of om je te herinneren om een boodschap te doen handelt Cortana zo voor je af. Alsof je een eigen secretaresse hebt.

Microsoft Lumia 550 wit schuin linkerzijkant

4G/LTE

We stipten het al even aan maar de Microsoft Lumia 550 is een 4G-telefoon die toch vriendelijk is voor je portemonnee. De Snapdragon 210-processor met 1 GB aan werkgeheugen zorgt voor de rekenkracht. Dit zijn wel de minimale vereisten voor een Windows 10-telefoon dus erg ruim in de specificaties zit de Lumia 550 niet. Toch zal de 550 niet als een trage telefoon aanvoelen vanwege de manier hoe Windows 10 omgaat met hardware. En doordat het beeldscherm relatief hoog in het aantal pixels zit lijkt hij vrij hoogstaand. Met andere woorden; de Lumia 550 lijkt niet op een budget-model of een instapper. Je kunt er prima mee voor de dag komen.


Concurrenten van de Microsoft Lumia 550

Vergelijk de Microsoft Lumia 550 met deze producten


Praat mee over de Microsoft 550