Apple-analist verwacht snel stopzetten productie iPhone X


Een doorgaans goed geïnformeerde analist van KGI verwacht dat Apple halverwege 2018 de productie van de iPhone X zal stoppen wegens lager dan verwachte verkopen. Volgens Ming-Chi Kuo verkocht Apple van het nieuwe iPhone-vlaggenschip in het eerste kwartaal 18 miljoen exemplaren tegen een verwacht aantal van tussen de 20 en 30 miljoen.

18 miljoen klinkt ons nog steeds als muziek in de oren en veel andere fabrikanten zouden daar alleen maar van kunnen dromen. Voor Apple zijn het alleen wat tegenvallende aantallen, vooral in vergelijking met voorgaande high-end modellen. Ming-Chi Kuo verwacht daarom dat Apple halverwege 2018 niet meer exemplaren van de iPhone X laat maken omdat het simpelweg voldoende voorraad heeft voor de rest van het jaar. Het model gaat er dus niet uit en er komt vast en zeker ook gewoon een opvolger van uit.

Apple iPhone X
NieuweMobiel.NL op de iPhone X

Sterker nog; we zullen de vormgeving die Apple introduceerde met de iPhone X vaker gaan zien en bij meer modellen. Zo worden er naast de iPhone X nog twee modellen verwacht met het notch-design van 6,1 inch en één van 6,5 inch. Dit zullen vermoedelijk de opvolgers worden van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus die in het najaar verwacht worden. Ming-Chi Kuo denkt dat de verkopen van de iPhone X enigszins tegenvallen door een lage vraag uit China, hij verwacht voor het tweede kwartaal 13 miljoen verkopen. Ter vergelijking; Apple verkocht van de iPhone 7 in het eerste kwartaal na uitkomen 21,5 miljoen exemplaren, van de iPhone 7 Plus werden 17,4 miljoen exemplaren verkocht. Dat is lager dan de 18 miljoen van de iPhone X dus erg veel medelijden hoeven we niet met Apple te hebben.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone X
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
64 GB Space Grey Refurbished
€ 188,00 € 188,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel