LG toont binnenkort vernieuwde V30+ a gericht op AI


LG zal komende MWC-beurs eind februari een nieuwe uitvoering van de LG V30 laten zien. De LG V30+ a zal voornamelijk gericht zijn op kunstmatige intelligentie, ook wel AI genoemd. Ook is er nieuws rondom de LG G7 die doorgaans tijdens hetzelfde MWC-event getoond wordt.

Voor alle kritiek die de LG V30 krijgt vinden wij het toestel eigenlijk wel mooi. Toch zou het scherm niet aan dezelfde kwaliteitsnormen voldoen als dezelfde OLED-panelen van Samsung en ook de interface zou nog wel wat werk kunnen gebruiken. Maar goed, je kunt het ook zien als startpunt van waaruit LG verbeteringen aanbrengt. En dat zou wel eens precies kunnen zijn wat ze gaan doen. De LG V30+ a zou al over een maand aangekondigd kunnen worden en zou samen met Google ontworpen zijn.

LG V30
LG's huidige V30

Veel andere fabrikanten richten zich al langer op kunstmatige intelligentie en zelfs chipfabrikanten springen in op deze hype. Consumenten lijken er in eerste instantie niet veel aan te hebben behalve dat producten misschien wat intuïtiever worden. Toch is het effect groter dan op eerste gezicht zou blijken, met name de fotokwaliteit zou er op vooruit gaan. In het geval van de LG V30+ a zou het er wel eens op neer kunnen komen dat het wordt meegeleverd met Google's eigen slimme assistent. Of het toestel ook meer verschillen kent met de huidige V30 en V30+ is nog onduidelijk.

LG G7

Er is ook nieuws rondom de LG G7. Dat toestel komt niet stipt een jaar na de aankondiging van de G6 maar pas wanneer LG de tijd daar rijpt voor vindt. Sterker nog, het heeft de huidige ontwikkeling volgens geruchten volledig stopgezet en LG zou terug naar de tekentafel zijn gegaan. Er lijkt nu een geheel nieuw product te komen. Wanneer dit gaat gebeuren is onbekend maar één ding lijkt zeker; de LG G7 komt niet tijdens het aankomende MWC in Barcelona maar later.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel