Motorola Moto X5 gaat iPhone X achterna met scherminkeping


Lenovo heeft voor de Motorola Moto X5 een apart maar inmiddels herkenbaar ontwerp in gedachten. Net als de iPhone X komt er bovenin het scherm een inkeping, een zogenaamde notch. Hierin moeten de camera's en sensoren verwerkt worden. Toch zijn er verschillen.

Want de zogenaamde 'notch' valt op deze Moto X5 renders van Droid-Life nauwelijks op. Dat komt omdat Lenovo hem niet helemaal omarmt zoals Apple met de iPhone X wel doet. Door het bovenste gedeelte een zwarte achtergrond te geven lijkt het scherm daar op te houden. Maar wie goed kijkt ziet links toch echt de signaalsterkte en rechts een klok.

Motorola Moto X5
De Motorola Moto X5 met 'notch'

Qua ontwerp lijkt deze opvolger van de Moto X4 sterk op de Z3 en Z3 Play die eerder vandaag lekten, met uitzondering dan van de notch. Maar ook hier ontbreekt lijkt een vingerafdrukscanner te ontbreken. Toch zou het kunnen dat Lenovo het Motorola-logo achterop het toestel hier voor gebruikt. Achterop zien we verder de dubbele camera waar ook de X4 over beschikte, maar ditmaal zit er ook voorop een dubbele camera. Verder valt ons oog op de witte streep onderaan het scherm. Dit is vermoedelijk onderdeel van een nieuw soort bediening die aan de hand van deze renders niet veel begrijpelijker wordt. Afwachten dus op een officiële aankondiging. Wanneer die komt is lastig te voorspellen. De Motorola Moto X4 werd in augustus van 2017 aangekondigd dus het kan nog wel even duren.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel