Motorola Moto X4

7,5 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Motorola Moto X4 (XT1900-7)
Moto rola Moto X4 zwart overzicht
Moto rola Moto X4 zwart achterkant rechterzijkant
Moto rola Moto X4 zwart achterkant
Moto rola Moto X4 zwart rechterzijkant
Moto rola Moto X4 blauw achterkant rechterzijkant
Moto rola Moto X4 blauw achterkant
Moto rola Moto X4 blauw rechterzijkant

Reviews over de Motorola Moto X4

7,5
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Een geslaagde comeback?”

·

 • Ontwerp
 • Waterdicht
 • Duur voor midrange specs
 • Wisselvallige camera

Motorola Moto X4 review: een geslaagde comeback? Een succesvolle comeback maken is niet makkelijk maar Motorola probeert het toch met de Moto X. Dit keer luistert hij naar de naam X4 en het is een ander soort Moto X dan we gewend waren. Even voor de duidelijkheid, we hebben het hier over de gewone Motorola-versie van de X4. Niet die met Android One of de Amazon-uitvoering. Deze zijn namelijk beide niet verkrijgbaar in Nederland. De X4 is voorzien van een 12 en 8 megapixel camera aan de achterkant en een 16 megapixel camera met flitser aan de voorkant. Verder heeft het toestel een 5,2 inch scherm, Snapdragon 630 processor en is waterdicht.


Alle Motorola Moto X4 reviews


Beschrijving van de Motorola Moto X4

De Motorola Moto X4 is een aantrekkelijk vormgegeven toestel met dubbele camera bestaande uit premium materialen. Met een duidelijk herkenbare uitstraling die ook nog eens waterdicht is kan hij de concurrentie moeiteloos aan. Tenminste, als je puur naar z'n specificaties op papier kijkt. Wij gaan in deze bespreking verder in op het toestel om te zien of dit standhoudt.

Ontwerp met de juiste afwegingen

Over smaak valt niet te twisten maar we vinden de Moto X4 een prachtig vormgegeven telefoon. Hij is lekker dun, de metalen rand maakt hem wat robuuster, het glas komt premium en modern over en dat alles is ook nog eens IP68 waterdicht. Het is Motorola gelukt om zowel een dun toestel als ééntje met dikke batterij te maken. Een 3000 mAh dikke batterij in een behuizing onder de 8 millimeter is altijd handig. Ook handig is dat de vingerafdrukscanner voorop zit. Daardoor is hij altijd makkelijk voor het grijpen, ook als hij plat op tafel ligt.

Moto rola Moto X4 zwart overzicht

Slimmere camera(s)

Toch gaat het bij de Moto X4 om de camera's en daarvoor moeten we hem even omdraaien. Achterop staart een flink uitgevallen ronde cameramodule je met grote ogen aan. Letterlijk zo lijkt want het ontwerp is zeer sprekend. De cameramodule mag ook gezien worden want hij bestaat uit een 12 en 8 megapixel sensor. Gecombineerd met slimme software schiet je mooie foto's en beschik je over vele functies. Achtergronden onscherp maken, bepaalde kleuren uitspringen en landschappen herkennen. De camera op de X4 doet het allemaal. De camera met het meeste aantal megapixels zit aan de voorkant. De 16 megapixel selfiecamera kan 4 pixels tot één maken zodat er extra veel licht op valt. Verwacht dus ook in het donker nog prima selfies te kunnen maken. Dat moet de aanwezige selfieflitser eigenlijk werkloos maken. Extra brede selfies kan ook dankzij de Panoramic Selfie modus. Leg naast jezelf ook je vrienden vast in dezelfde foto.

Belangrijkste Motorola Moto X4 specificaties

 • LTPS-IPS scherm van 5.2 inch groot met Gorilla Glass-bescherming
 • Scherpe selfiecam van 16 megapixel met 4MP weinig-licht-modus
 • Dubbele hoofdcamera van 12 en 8 megapixel met selectieve focus (bokeh)
 • Snelle Snapdragon 630-processor op maximaal 2,2 GHz + 3 GB werkgeheugen
 • Stof- en waterdichte behuizing met geanodiseerd aluminium frame
 • Geschikt voor Dual nano-SIM
 • Verkrijgbaar in 64 GB aan opslag, uitbreidbaar tot 2 TB via aparte microSD-kaart
 • Onderweg snel mobiel internet dankzij 4G (Cat 16 LTE)

Krachtig met mogelijkheid tot powernaps

Om ook wat aan je telefoon te hebben heeft Motorola een Snapdragon 630-processor geplaatst. Dit rekenwonder beschikt over 8 kernen, dat zijn 8 medewerkers die tegelijk voor hem aan de slag gaan. Hierdoor voelt de Moto X4 niet snel traag aan, zelfs wanneer je uitgebreide dingen doet zoals gamen. En door het werkgeheugen van 3 GB groot kun je gelijktijdig meerdere apps draaien zonder haperingen. Door die gelijktijdig in het geheugen te houden gaat wisselen snel en kun jij meer doen. Is de dikke batterij uiteindelijk leeg dan kun je dankzij de TurboPower oplader met 15 minuten laden weer 6 uur verder. Dat noemen we pas powernaps.


De Motorola Moto X4 in het nieuws

Moto X4 Droidlife

Motorola Moto X5 gaat iPhone X achterna met scherminkeping

Geruchten ·

Lenovo heeft voor de Motorola Moto X5 een apart maar inmiddels herkenbaar ontwerp in gedachten. Net als de iPhone X komt er bovenin het scherm een inkeping, een zogenaamde notch. Hierin moeten de camera's en sensoren verwerkt worden. Toch zijn er verschillen.

Want de zogenaamde 'notch' valt op deze Moto X5 renders van Droid-Life nauwelijks op. Dat komt omdat Lenovo hem niet helemaal omarmt zoals Apple met de iPhone X wel doet. Door het bovenste gedeelte een zwarte achtergrond te geven lijkt het scherm daar op te houden. Maar wie goed kijkt ziet links toch echt de signaalsterkte en rechts een klok.

Motorola Moto X5
De Motorola Moto X5 met 'notch'

Qua ontwerp lijkt deze opvolger van de Moto X4 sterk op de Z3 en Z3 Play die eerder vandaag lekten, met uitzondering dan van de notch. Maar ook hier ontbreekt lijkt een vingerafdrukscanner te ontbreken. Toch zou het kunnen dat Lenovo het Motorola-logo achterop het toestel hier voor gebruikt. Achterop zien we verder de dubbele camera waar ook de X4 over beschikte, maar ditmaal zit er ook voorop een dubbele camera. Verder valt ons oog op de witte streep onderaan het scherm. Dit is vermoedelijk onderdeel van een nieuw soort bediening die aan de hand van deze renders niet veel begrijpelijker wordt. Afwachten dus op een officiële aankondiging. Wanneer die komt is lastig te voorspellen. De Motorola Moto X4 werd in augustus van 2017 aangekondigd dus het kan nog wel even duren.

 • Tags:
 • lenovo
 • motorola
 • motox5
 • notch
 • x5

Moto X5 Evleaks

Nu al concreet bewijs voor bestaan Motorola Moto X5

Geruchten ·

De Moto X4 van Lenovo/Motorola werd pas enkele maanden geleden aangekondigd op de IFA-beurs in Berlijn. Het waterdichte toestel met dubbele camera en Alexa-spraakondersteuning krijgt gegarandeerd een opvolger, zo lijkt.

Zelfs wij moeten toegeven dat het bewijs flinterdun is en momenteel ook alleen bestaat uit onderstaande logo. Hoe de Moto X5 er uit komt te zien, over welke functies hij zal beschikken, wanneer hij uitkomt en tegen welke prijs: vragen waar we nu nog geen zinnig woord over durven te zeggen. Maar dat er een opvolger van de Moto X4 aan zit te komen lijkt zeker. Al was het maar omdat de bron van dit alles @evleaks is.

Motorola Moto X5 logo

Motorola blies afgelopen jaar opnieuw leven in de Moto X-serie met de komst van de Moto X4 die ook sinds kort in Nederland verkrijgbaar is. Het is niet helemaal duidelijk welk toestel de X4 precies opvolgt, misschien is het wel een combinatie van de Moto X Force, Style en Play. Alle drie uit 2015. Van de Moto X5 kunnen we momenteel alleen nog maar voorspellingen doen. Wij gokken op een waterdichte behuizing, dubbele camera, goede selfie-functies en een scherpe prijs. Oftewel, eigenschappen waaraan de huidige Moto X4 ook voldoet. Nu alleen nog afwachten of onze voorspelling uit komt. Wanneer we daar duidelijkheid over hebben is totaal onbekend.

 • Tags:
 • evleaks
 • motorola
 • motox5
 • x5

Moto X4

Motorola Moto X4 aangekondigd met ingebouwde Alexa

Telefoonnieuws ·

Lenovo heeft op de IFA de Motorola Moto X4 aangekondigd. Een 5,2 inch grote Android-smartphone met dubbele camera en ingebouwde Alexa-ondersteuning. Deze spraakgestuurde assistent van Amazon is zelfs bereikbaar wanneer het toestel vergrendeld is.

Het was alweer even dat Motorola met een nieuwe Moto X-toestel kwam, oktober 2015 om precies te zijn. Toestellen uit die reeks gelden als behoorlijk high-end maar niet flagship-materiaal. Daardoor zijn ze ook prijsbewust. Deze Moto X4 zet wat dat betreft diezelfde lijn voort. Alhoewel het toestel nog geen Nederlandse prijs heeft wordt in de VS een bedrag van 399 dollar gevraagd, omgerekend zo'n 335 euro. Niet gek voor een 5,2 inch smartphone met dubbele camera en 16 megapixel selfiecamera.

Motorola Moto X4
De Moto X4 in de spotlights

De 12 + 8 megapixel camera achterop de Motorola Moto X4 is door Lenovo voorzien van een speciale toeristische trekpleister-modus die je meer kan vertellen over waar je naar kijkt. Ideaal voor op citytrip. Overigens wordt de dubbele camera gebruikt om scherpte-diepte toe te voegen aan foto's. Het onscherp maken van de achtergrond levert een stuk professionelere foto's op. Je kunt de achtergrond ook een andere kleur geven wat interessante resultaten oplevert. De Moto X4 kent overigens een nog hogere resolutie camera al vinden we die voorop. De 16 megapixel selfiecamera is voorzien van een speciale weinig-licht-modus waarbij de pixelgrootte vergroot wordt. Dit levert 4 megapixel foto's op maar die zijn dan wel een stuk beter belicht. Ook aanwezig is een panoramische selfiemodus om extra brede selfies te schieten.

Alexa

De Motorola Moto X4 kent verder een waterdichte behuizing en een ingebouwde Snapdragon 630-processor op maximaal 2,2 GHz. Toch is het interessants de ingebouwde Alexa-ondersteuning. Dat is Amazon's spraakgestuurde assistent die we onder andere in de beroemde Echo aantreffen. Alexa kan via spraak diverse opdrachten uitvoeren en geldt als een geduchte concurrent van Apple's Siri, Google's Assistant en Microsoft's Cortana. Motorola hoopt de Moto X4 ergens in september 2017 in de winkels te hebben.

 • Tags:
 • ifa17
 • lenovo
 • motorola
 • motox4
 • x4

Moto rola Moto X4 Jerry Yin

Nieuwe foto’s tonen Motorola Moto X4 daags voor aankondiging

Geruchten ·

Over enkele dagen kondigt Lenovo naar alle waarschijnlijkheid de Motorola Moto X4 aan. Om dat heugelijke feit te vieren publiceren we vandaag enkele nieuwe foto's van dit uitgebreide mid-range toestel met dubbele hoofdcamera.

Dankzij een eerder uitgelekte presentatiesheet weten we al dat Lenovo de X-serie plaatst tussen de high-end en feature-rijke Moto Z-serie en de prijsbewuste en degelijke Moto G-lijn. Wij schatten deze Moto X4 daarom bovenin de mid-range reeks. Een uitgebreide telefoon, niet overdreven high-end met toch een redelijk betaalbaar prijskaartje. Natuurlijk kunnen we er naast zitten maar gelet op de geschatte verkoopprijs van rond de 350 euro en met deze specificaties denken we van niet.

Motorola Moto X4Motorola Moto X4
De vermeende Moto X4

Getuige deze nieuwe foto's en eerder opgedoken details beschikt de Motorola Moto X4 over een 5,2 inch Full HD-scherm met dubbele hoofdcamera. Lenovo past een 8 en een 12 megapixel toe waarvan één sensor alleen beelden in zwart/wit schiet en de andere kleur. Verwacht wordt dat deze gecombineerd worden tot een soort superfoto. Toch beschikt de X4 over camera met een nog hogere resolutie, namelijk de selfiecamera. Dit telt waarschijnlijk 16 megapixel en beschikt over een eigen flitser. De vingerafdrukscanner zit voorop net onder het beeldscherm en binnenin is ruimte gevonden voor een bescheiden 3.000 mAh batterij. Lenovo zou het toestel met Android 7.0 Nougat uitbrengen, mogelijk dus op donderdag 24 augustus. We houden die datum voor je in de gaten.

(Bron)

 • Tags:
 • lenovo
 • motorola
 • motox4
 • motox42017
 • x4

Beknopte specificaties van de Motorola Moto X4

Afmetingen 148,35 x 73,4 x 7,99 mm
Gewicht 163 gram
Artikelcode XT1900-7
EAN codes 6947681558984, 6947681558977, 6947681558922, 6947681558854, 2750083470839, 2750083470822, 0400063055854
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 7.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.2 inch, IPS
Hardware
Camera 12 MP, 8 MP, dubbele camera-sensor
Processor 2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 630, octa core
Selfiecamera 16 MP, flitser
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3000 mAh
Snellaadfunctie

Alle Motorola Moto X4 specificaties


Alternatieven van de Motorola Moto X4

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Motorola Moto X4 (XT1900-7)
Sony Xperia XZ2 Compact
RugGear RG650
RugGear RG655
Xiaomi Redmi 7A
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android7.18.0 (Oreo)8.19.0 (Pie)8.1
Kleurenbeeldscherm5.2 inch, IPS5.0 inch, IPS5.5 inch, TFT5.5 inch, TFT5.45 inch, IPS, inkeping (notch)
Camera12 MP, 8 MP, dubbele camera-sensor19 MP8 MP13 MP12 MP
Processor2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 630, octa coreQualcomm Snapdragon 845, octa core1.5 GHz, MediaTek MT6739, quad coreMediaTek helio P22, octa core2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 439, octa core
Selfiecamera16 MP, flitser5 MP2 MP8 MP5 MP
Stof-/waterdicht
P2i coating
Dual SIM
4G (LTE)
Intern geheugen64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3000 mAh2870 mAh4200 mAh4200 mAh4000 mAh
Snellaadfunctie

Volledige vergelijking Motorola Moto X4 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Motorola X4