Motorola Moto Z3 en Z3 Play verliezen mogelijk vingerafdrukscanner


Renders die door Droid-Life zijn geplaatst van de Motorola Moto Z3 en Z3 Play laten een nieuwer groot scherm zien waarbij er geen ruimte meer lijkt te zijn voor een vingerafdrukscanner. Achterop is dat niet mogelijk omdat die zijde gereserveerd is voor de uitbreidbare Moto Mods.

Net als de Motorola Moto Z2 Play kiest Lenovo er komend jaar voor om een Full HD-resolutie te gebruiken al komt die vanwege de 18:9-verhouding wel uit op Full HD+. Het schermformaat kan door het wegvallen van de schermranden omhoog naar 6 inch. Wat verder aan het scherm opvalt is de witte balk onderaan de app-icoontjes. Mogelijk is dat onderdeel van een nieuwe interface. Al met al is er geen ruimte meer aan de voorzijde over voor een vingerafdrukscanner. Nu bestaat er een mogelijkheid dat Motorola die in het scherm heeft verwerkt maar erg aannemelijk is dat niet. Het zou ook nog kunnen dat Motorola net als sommige andere fabrikanten van vingerafdrukherkenning overstapt op gezichtsherkenning.

Motorola Moto Z3 met 5G Moto Mod
De Motorola Moto Z3 met 5G Moto Mod
Motorola Moto Z3 Play
En de Moto Z3 Play

Droid-Life toont in de afbeelding van de Moto Z3 ook een interessante nieuwe Moto Mod. Op de module staat "5G" te lezen. Of deze nog aan te kondigen Moto Mod-module ook compatible is voor eerdere Moto Z-modellen moet nog blijken. Tot dusver week het ontwerp van de Z-serie niet af waardoor de Moto Mods onderling uit te wisselen waren. Lenovo is zo'n beetje de enige nog die met dergelijke uitbreidingsopties voor haar Motorola-telefoons komt. Eerder nog introduceerde ook LG het groots met de G5 maar daar stapte het na een jaar alweer vanaf. Wanneer Lenovo beide modellen wil aankondigen is onduidelijk. De voorganger van de Z3 Play, de Z2 Play, werd in juni 2017 aangekondigd. De Z3 kent geen directe voorganger, wel kwam het bedrijf met de Z2 Force. Nieuws over een directe opvolger daarvan is er niet.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel