Sony Ericsson Xperia Play gepreviewd

· 1 reactie


De Sony Ericsson Xperia Play, ook bekend als de PlayStation-telefoon, is wederom aan een preview onderworpen. Het lijkt er sterk op dat het toestel bijna af is, klaar voor presentatie op het MWC in Barcelona.

De redactie van de bekende Amerikaanse gadget-site Engadget kreeg de kans om alvast met toestel te spelen. Hoewel ze positief zijn over het toestel, plaatsen ze ook een paar kanttekeningen, vooral waar het de processor betreft. De Xperia Play moet het PlayStation-platform naar de mobiele telefoon brengen. Met het uitschuivend gamepad kun je op je mobiele telefoon games spelen. Het toestel heeft een 1 Ghz processor met één core, en heeft met 854 x 480 pixels dezelfde schermresolutie als de Xperia arc. De telefoon draait op de laatste versie van Android voor smartphones, 2.3 Gingerbread. Googles besturingssysteem is uiteraard voorzien van de bekende skin van Sony Ericsson.

Xperiaplay1

PlayStation Suite

Het spelen van spellen van de PlayStation is niet voorbehouden aan degenen die de Xperia Play aanschaffen. Sony presenteerde gisteren de PlayStation Suite, een Android app die op alle Android-telefoons werkt. Je hebt daarvoor wel de laatste versie van Android nodig. Smartphones met Android 2.2 Froyo, op dit moment de meest gebruikte versie, vallen buiten de boot.

Xperiaplay2
Twee extra knoppen op de hoeken van het toestel

Met de PlayStation Suite kun je spellen van de PSOne, de allereerste PlayStation, spelen. Die console kwam uit in 1994. Spellen van de PSP, de draagbare versie van de PlayStation, kun je helaas (nog) niet spelen. De vraag is of dat op de Xperia Play wel mogelijk wordt. Wij hebben goede hoop, want de knoppen op het toestel komen overeen met die van een PSP. Behalve de controls op het gamepad, vind je namelijk ook twee knoppen op de hoeken van de Xperia Play.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel