Rotterdam eerste Nederlandse stad in 3D te bekijken in Apple Maps


Apple introduceerde het eigen Apple Maps met iOS 6 nu alweer 2 jaar geleden. De dienst, die een valse start kende, beschikt over een 3D-weergave van enkele grote Amerikaanse steden. Rotterdam lijkt de eerste Nederlandse stad die is toegevoegd.

Het nieuwe Apple Maps en de 3D-weergave met flyover-functie waren enkele paradepaardjes van het nieuwe iOS 6 dat in 2012 geïntroduceerd werden. Als snel bleek dat Apple het product iets te gehaast in elkaar had gezet wat resulteerde in zeer onrealistische en soms humoristische beelden. Apple bood er uiteindelijk zelfs haar verontschuldigingen voor aan. Voor zover bekend is Rotterdam de eerste stad in de Benelux die in 3D te bewonderen is in Apple Maps op je iPhone.

Apple Maps 3D Flyover tour Rotterdam
Rotterdam van boven

Daarmee is het ook mogelijk om een flyover-tour te bekijken. Hierbij wordt er in een 3D-weergave naar enkele belangrijke bezienswaardigheden gevlogen variërend van de Euromast, de Erasmusbrug tot en met de Kubuswoningen. Waarom Apple eerst voor Rotterdam gekozen heeft is onduidelijk. Feit is wel dat de Rotterdamse skyline en architectuur relatief bekend zijn en populairiteit genieten buiten de landsgrenzen.

Via: iCulture.nl


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel