Microsoft eindelijk begonnen met uitrol Lumia Denim


Microsoft is voorzichtig begonnen met de uitrol van Lumia Denim in Europa. Alhoewel de update hier nog niet gespot is geldt dat wel voor landen om ons heen. Denim is een Windows Phone 8.1 update exclusief voor Lumia-telefoons.

Even een korte uitleg over Lumia Denim. Deze update bevat naast Windows Phone 8.1 Update 1 ook enkele specifieke Lumia-functies zoals de Lumia Camera-app die de bestaande Nokia Camera en Lumia Camera vervangt, "Hey Cortana" spraakactivatie en Glance Screen. Update 1 van Windows Phone 8.1 bevat zaken als Cortana, Live folders, Snooze-functie in de alarm-app en verbeterde en snellere Internet Explorer-browser.

Lumia Camera app
Eén van de grootste voordelen van Denim is de Lumia Camera-app

De Lumia Denim-update laat al enige tijd op zich wachten. Eerder werd nog verwacht dat de update voor het eind van het jaar breed uitgerold zou worden. Met nog enkele weken te gaan voor de jaarwisseling lijkt die deadline niet gehaald te worden. Op de software update pagina van Microsoft zien we dat Denim vooral voor de Lumia 520 en 620 beschikbaar is. In Nederland is de meest recentste update nog die van Lumia Cyan. Onze oosterburen hebben al wel voor enkele modellen de Denim-update binnen. Voor Frankrijk is dat momenteel alleen nog voor de Lumia 830 het geval. Zit je echt te springen op de Denim-update dan raden we je aan de bronlink in de gaten te houden. Hierop houdt Microsoft nauwkeurig bij voor welk model welke update beschikbaar is.

Bron: Microsoft.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel