Microsoft doet streamingdienst MixRadio van de hand


Microsoft is begonnen met de verkoop van de kroonjuwelen van het overgenomen Nokia. Vandaag is bekend geworden dat het MixRadio heeft doorverkocht aan de berichtendienst Line. De medewerkers van MixRadio kunnen gewoon in Engeland blijven.

MixRadio is een gratis on-demand muziekdienst dat zelfs een sectie met Nederlandstalige muziek bevat. De dienst stelde zelf een lijst samen op basis van voorkeuren die later eventueel ook offline te downloaden was. Het was beperkt mogelijk om nummers door te spoelen, wie dat vaker wou moest betalen. De eerste Lumia-telefoons werden er standaard mee uitgerust en dit was mede de reden waarom Nokia Lumia-telefoons zoveel waar voor hun geld boden.

Line MixRadio

Voor de gebruikers alsmede de werknemers van MixRadio verandert er niets. De bedoeling is dat de dienst ook naar home audio-producten en wearables komt. Integratie met de onlangs aangekondigde Harman Kardon Omni draadloze speakers en Adidas miCoach Smart Run watch zijn daarin een eerste stap. Nu Microsoft MixRadio van de hand doet wil niet zeggen dat ze helemaal uit de muziek stappen. Zo is er altijd nog de Xbox Music streamingdienst.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel