“Samsung Galaxy Alpha krijgt geen opvolger, gaat op in de A-serie”


Een gerucht dat afkomstig is uit Korea meldt dat Samsung geen opvolger in gedachten heeft voor de metalen Galaxy Alpha. Toch betekent dat niet het einde van metalen Galaxy-telefoons; het toestel zal verder leven in de nieuwe A-serie.

Samsung brak met het verleden met de introductie van de Galaxy Alpha. Voorheen waren Galaxy-telefoons van plastic gemaakt maar sinds het marktaandeel van Samsung onder druk staat wordt nu uitgeweken naar premium telefoons van aluminium. En de Galaxy A-serie met telefoons zoals de Galaxy A5 en A3 zijn daar de eerste resultaten van. De Alpha is dus niet voor niets geweest.

Samsung Galaxy Alpha
De Samsung Galaxy Alpha gaat op in de A-serie

Ergens is het wel jammer dat het toestel geen directe opvolger krijgt. Niet alleen introduceerde Samsung met de Galaxy Alpha voor het eerst een metalen Galaxy-ontwerp, ook was het toestel uitzonderlijk dun. Het laatste vlaggenschip de Galaxy S5 meet nog 8,1 millimeter dik. De Alpha komt evenals de Galaxy A5 uit op slechts 6,7 millimeter. Ook van het volgende Galaxy S-vlaggenschip wordt verwacht dat deze extreem dun is.

Bron: Etnews.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws