Firmware Update Friday - Week 49

· 2 reacties


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de LG G4, Sony Xperia Z3, Z3 Compact, BlackBerry Priv, Samsung Galaxy Note 5, S6 edge+ en de HTC One M8

LG G4 - Android 6.0 Marshmallow

We beginnen deze week met goed nieuws voor eigenaren van een LG G4. LG zou in sommige delen van Europa begonnen zijn met de uitrol van Android Marshmallow. De update is ruim anderhalf gigabyte in omvang dus het is raadzaam om de update thuis over WiFi binnen te halen. LG voorziet naast de Android-functies zoals Doze en de nieuwe permissies ook verbeteringen aan Knock Code. Altijd mooi meegenomen dus. We hebben nog geen berichten van Nederlandse gebruikers binnen maar lang kan het niet meer duren.

Sony Xperia Z3 en Z3 Compact - 23.4.A.1.264 (Stagefright)

Afgelopen week heeft Sony een update uitgerold aan haar Z3-familie waaronder de Z3 Compact en de reguliere Z3. Hierin wordt het Stagefright-lek gedicht. Daar lijkt Sony wat laat mee maar beter laat dan nooit. De update houdt de Android-versie op 5.1.1 die eerder al in juli uitkwam.

BlackBerry Priv

De eerste update is door BlackBerry uitgerold voor de Priv. BlackBerry beloofde geregeld beveiligingsupdates voor het toestel en dit is daarin de eerste. Het is fijn om te horen dat BlackBerry ook andere zaken heeft aangepakt. Zo is de camera-app verbeterd en ook zou de stabiliteit en snelheid er op vooruit zijn gegaan. De update is net geen 500 MB groot en kan via Instellingen > Over > Systeemupdate uitgevoerd worden.

Samsung Galaxy Note 5 - N920GUBU2AOK3

Verwacht de komende tijd een update voor de Note 5. Het lijkt niet echt om een nieuwe update te gaan maar eerder om een fix voor een eerdere update. Deze update zou de OCR-functie terugbrengen die uit een vorige update ineens ontbrak. Hierdoor wordt tekst weer automatisch herkend. Ook zouden korte haperingen tot het verleden behoren.

Samsung Galaxy S6 edge+ - G928IDVU2AOK8

Vrijwel dezelfde update heeft Samsung ook uitgerold naar de S6 edge+. Deze update verhelpt dus tevens de korte haperingen waarmee het toestel sinds de vorige update te maken mee had. Updaten kan via het toestel zelf en de update is zo'n 100 MB in omvang.

HTC One M8 - Android 6.0 Marshmallow

HTC is deze week begonnen met de uitrol van de nieuwste Android-versie. Vreemd genoeg is niet het laatste vlaggenschip aan de beurt maar krijgt juist de bijna twee jaar oude One M8. De update zou spoedig komen aldus HTC en komt eerst uit voor geunlockede exemplaren.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel