“HTC komt in februari met One-smartwatch”


Volgens bronnen dichtbij HTC komt het bedrijf rond februari met een eigen slim horloge. De smartwatch moet dan vanaf de lente verkrijgbaar zijn, mogelijk samen met de opvolger van de One M9.

HTC heeft haar oog al langer laten vallen op de wearable-markt. Het bracht al een VR-bril uit en ook werd in samenwerking met Under Armour een fitness tracker aangekondigd. Die laatste werd trouwens na enkele keren te zijn uitgesteld geannuleerd. En de bril moet nog altijd uitkomen. We hebben dus alle reden om te twijfelen aan het tijdschema van februari. Onduidelijk is nog of HTC van een eigen platform gebruikt zoals Samsung doet of dat het gebruikmaakt van Android Wear.

HTC Watch
Niet de One-watch, wel een HTC-horloge

Overigens gaan er al maandenlang geruchten dat HTC werkt aan een Android Wear-product. Het nieuws van vandaag zou in combinatie hiermee wel veel duidelijk maken. Het is trouwens momenteel nog puur speculeren waarop het One-horloge zich gaat richten. Eerder leek het bedrijf zich wel te richten op de fitness-markt. Echter omdat veel huidige smartwatches zich ook al richten op fitness lijkt dat een onverstandige keuze. Die markt lijkt dus al verzadigd. Wat wel erg voor de hand ligt is dat er nauwe integratie is met de opvolger van de One M9.

Foto: @shimonips


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel