Apple iPad Air 3 in 1e helft 2016 verwacht, geen 3D Touch verwacht


KGI verwacht dat Apple in de 1e helft van volgend jaar de iPad Air 3 zal aankondigen. Opmerkelijkste hieraan is dat de drukgevoelige techniek 3D Touch zal ontbreken. Dit was afgelopen jaar het belangrijkste selling point van de iPhone.

Apple schaalde haar activiteiten rondom de iPad afgelopen jaar al terug. De iPad Air 2 dateert alweer uit oktober 2014 en de verkopen van het apparaat vallen ook tegen. Ze lopen zelfs sterk terug. Alle reden om te denken dat Apple extra gas geeft om het tij te keren. En ondanks de introductie van de iPad Pro wordt niet iedereen warm van een bijna 13 inch grote tablet van ruim duizend euro. De nieuwe iPad Air 3 meet weliswaar een comfortabelere 9,7 inch maar de 3D Touch-techniek waarbij herkend kan worden hoeveel druk iemand zet ontbreekt. Vreemd want bij de iPhone 6s was het nog één van de belangrijkste vernieuwingen.

Lots of Apple iPad Air 2
Met bosjes gingen ze niet over toonbank; de Air 2

Reden hiervoor is overigens omdat het te weinig van die sensoren kan maken. Apple heeft ze nodig voor alle iPhones die het verkoopt. En omdat die nog wel als warme broodjes over de toonbank gaan hebben die prioriteit. Met welke vernieuwingen Apple de nieuwe iPad dan wel aan de man hoopt te brengen blijft onduidelijk. De introductie van de Apple iPad Air 3 wordt trouwens rond dezelfde tijd verwacht als de iPhone 6c en Apple Watch 2. Het belooft een druk voorjaar te worden voor Apple.

Bron: 9to5mac.com


Prijsvergelijker Apple iPad Air 2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
iUsed.nl
32 GB Silver Refurbished
€ 269,00 € 269,00   Bekijk
Swoop
32 GB Silver Refurbished
€ 269,00 € 269,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPad Air 2


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel