Goedkopere HTC One X9 laat zich fotograferen


HTC zou na tegenvallende successen inmiddels begonnen zijn met een voordeliger telefoon. Eentje van plastic en eentje met voordeliger componenten. De One X9 zou het resultaat van dit project moeten zijn en plaatjes daarvan zijn nu binnen.

Nu willen we je niet meteen teleurstellen maar het is goed mogelijk dat deze One X9 nooit naar Europa komt. Het hele toestel schreeuwt namelijk Chinees. En dat komt niet alleen omdat de de processor van Chinese makelij is. HTC heeft er namelijk wel vaker een handje van om toestellen alleen voor de Aziatische markt te introduceren, om er vervolgens achter te komen dat hij ook elders wel te slijten valt. We zullen dus nog even moeten afwachten of deze X9 een internationale lancering tegemoet kan zien.

HTC One X9HTC One X9HTC One X9

Aan bovenstaande foto's lijkt in ieder geval af te leiden dat het om een 5,5 inch grote Android-telefoon gaat met onder het scherm capacitieve toetsen. HTC paste de afgelopen jaren vooral on-screen bediening toe. Verder zit de microUSB-poort ditmaal wel precies in het midden al kan dat niet van de 13 megapixel hoofdcamera gezegd worden. Voorop zit een 4 megapixel UltraPixel-camera al hebben sommige bronnen het over een 5 megapixel exemplaar. Een vingerafdrukscanner lijkt te ontbreken, dat past dan weer precies bij het voordelige karakter die het toestel mogelijk krijgt. Wat trouwens niet lijkt te ontbreken is een naar voren gerichte stereo speaker. Het kan echter ook design zijn dus we zullen die constatering nog even voor ons uit moeten schuiven.

Bron: CNMOPraat mee over dit artikel