KPN test LTE in 2011


KPN voert vanaf februari 2011 een test uit met LTE. Deze 4G-techniek moet snelheden tot 100 Mbps over een mobiel netwerk mogelijk maken. De test vind plaats in Den Haag, en duurt 7 maanden.

LTE is een afkorting van Long Term Evolution. De techniek is de opvolger van GSM en UMTS/HSPA. KPN voert van februari tot september 2011 een eerste LTE-proef uit met apparatuur die geleverd wordt door Nokia Siemens Networks. De proef vindt plaats in een gebied van 20 km2 in Den Haag en Voorburg. De test heeft volgens KPN als doel de technische mogelijkheden van LTE te doorgronden. Later in 2011 volgt een gebruikerstest onder bedrijven en organisaties.

Uitrol

KPN heeft nog geen vaste plannen voor de uitrol van LTE voor consumenten. Het tijdstip is volgens het voormalige staatsbedrijf afhankelijk van een aantal factoren. KPN vindt dat er voldoende goede smartphones en andere mobiele apparaten moeten zijn die met LTE kunnen werken, en er moeten voldoende nieuwe toepassingen op de markt komen die de hoge snelheden van LTE nodig hebben. Ook de vraag bij bedrijven en consumenten is van belang. KPN verwacht dat dit nog een aantal jaren zal duren.

Bron: KPN


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel