BlackBerry rapporteert megaverlies, verkocht ‘slechts’ 1,9 miljoen telefoons

· 2 reacties


BlackBerry rapporteert megaverlies, verkocht ‘slechts’ 1,9 miljoen telefoons

De nieuwe CEO van BlackBerry krijgt het direct flink voor de kiezen. Het Canadese bedrijf rapporteerde kwartaalcijfers en die waren niet fraai. De inkomsten daalden 24% ten opzichte van vorig kwartaal en maar liefst 56% over dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal verkochte smartphones kwam uit op 1,9 miljoen, tegen 3,7 miljoen het kwartaal daarvoor. Ter vergelijking; Apple verkocht in het openingsweekend alleen al 9 miljoen exemplaren van de iPhone 5s en 5c. Van die verkochte BlackBerry-smartphones draaide het merendeel het verouderde BlackBerry 7 en niet BlackBerry 10 zoals de Z10 en Z30. Het verlies kwam hierdoor ook uit op 4,4 miljard dollar, vorig kwartaal boekte het bedrijf ook al een verlies van 965 miljoen dollar. Het verlies liep mede zo hoop op omdat het moest afschrijven op niet verkochte voorraden.

Deal met Foxconn

Er werden niet alleen cijfers gepresenteerd. Het bedrijf kondigde ook een 5-jarig contract aan met fabrikant Foxconn. Zij moeten voor BlackBerry eenvoudige telefoons maken voor opkomende markten. Of BlackBerry hiermee de consument wil aanspreken of zich puur op zakelijk gebruik richt is niet duidelijk. Eerder nog liet het bedrijf weten zich terug te trekken uit de consumentenmarkt.


Prijsvergelijker BlackBerry Z10

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Z10


Prijsvergelijker BlackBerry Z30

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Z30


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel