Android werd geheel verbouwd na introductie iPhone


Google was sinds het binnenhalen van het Android-project van Andy Rubin in 2005 bezig met een eigen telefoon. Nog voordat die uitkwam kondigde Apple in 2007 de allereerste iPhone aan. Die veranderde alles en Android moest geheel op de schop.

Google had namelijk voor ogen dat Android het op zou nemen tegen de BlackBerry en Windows Mobile-telefoons van Microsoft. Het had hiervoor een telefoon in gedachten waarmee ook wij destijds even hebben gespeeld. Een piepklein scherm met volledig toetsenbord die in het niets lijkt op de telefoons van vandaag de dag. Toen Apple begin 2007 de allereerste iPhone aankondigde werd niet alleen die telefoon in de ijskast gestopt, het hele project moest op de schop.

HTC Sooner
Prototype met codenaam 'Sooner'

Sterker nog, Andy Rubin, geestelijk vader van Android, was op dat moment onderweg naar een vergadering en liet z'n chauffeur de auto stilzetten zodat hij de Key Note van Steve Jobs kon afkijken. Op dat moment werd voor hem duidelijk dat ze de allereerste Android-telefoon codenaam 'Sooner' niet zouden lanceren. Niet alleen de vormgeving van de telefoon was vanaf die dag achterhaalt, Android was niet geschikt voor de taken waar de iPhone wel toe in staat was. Een nieuw project werd opgetuigd en de bijbehorende telefoon kreeg de codenaam 'Dream'. Dit werd uiteindelijk de T-Mobile G1. De rest is geschiedenis.

Bron: The Atlantic.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel