BlackBerry stapt uit consumentenmarkt, bevestigt massaontslag

· 1 reactie


De tijden van BlackBerry-telefoons voor consumenten lijkt voorbij. Het bedrijf maakte een verlies van 1 miljard dollar bekend en kondigde aan 4.500 arbeidsplaatsen te gaan schrappen. Dat is 40% van het totale werknemersbestand.

De maker van BlackBerry-telefoons heeft al langer problemen en helaas heeft het nieuwe BlackBerry 10 OS daar geen verandering in weten te brengen. Het eerste OS 10-toestel, de Z10, lijkt totaal te zijn geflopt. Van de 3,7 miljoen telefoons die BlackBerry afgelopen kwartaal verkocht draaide het merendeel onder het verouderde BlackBerry 7. Om van de bestaande voorraden Z10's af te komen zal het toestel een flinke prijsverlaging krijgen, hiermee wordt de Z30 het nieuwe high-end model.

BlackBerry 10 announcement

Het bedrijf zal geen producten meer maken die zich puur richten op consumenten, zoals de Q5. Toekomstige producten zullen voornamelijk de zakelijke en professionele gebruiker moeten aanspreken. Hiermee lijkt een eind te zijn gekomen aan een tijdperk. Ooit waren BlackBerry's zeer populair, voornamelijk onder jongeren, mede door het gratis pingen. Intussen blijft BlackBerry zoeken naar een koper voor het bedrijf. De kans echter dat het bedrijf in z'n geheel verkocht gaat worden is klein, vermoedelijk zal het worden opgeknipt zodat het meer oplevert.


Prijsvergelijker BlackBerry Z10

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Z10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel