BlackBerry weet 20% meer zakelijke klanten aan zich te binden


Het werd wel weer eens tijd voor wat positief BlackBerry-nieuws. Het bedrijf meldt over de afgelopen 6 maanden 20% meer zakelijke klanten te hebben aangetrokken. In totaal maken nu 30.000 bedrijven gebruik van BlackBerry Enterprise Service 10.

Dat wil overigens niet zeggen dat ze ook allemaal van een BlackBerry-telefoon gebruikmaken. Ook Android en iPhones kunnen tegenwoordig met BES overweg. Met BES kunnen bedrijven het beheer uitvoeren van de mobiele telefoons van hun medewerkers.

BlackBerry Enterprise Service 10
BlackBerry Enterprise Service 10

BlackBerry zag de verkoop van telefoons instorten door de opkomst van BYOD; Bring Your Own Device (vrij vertaald 'breng je eigen telefoon mee'). Omdat de telefoons van BlackBerry qua gebruiksgemak en specificaties niet op konden tegen de concurrentie ging het hard bergafwaarts. Telefoons wil het bedrijf nog wel blijven maken, de focus ligt er niet meer op. Het een nieuwe CEO hoopt het bedrijf rust en kalmte te brengen en de exodus van klanten een halt toe te roepen. Daar lijkt het nu gedeeltelijk in te slagen.

Bron: Reuters.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel