Firmware Update Friday - Week 49

· 2 reacties


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Wederom gaat het deze week om Lollipop-updates waaronder die voor de Samsung Galaxy S5 en de Google Play-uitvoeringen van de HTC One, HTC One M8 en Sony Xperia Z Ultra.

Samsung Galaxy S5 - Android 5.0 Lollipop

Samsung is in Europa begonnen met de uitrol van Lollipop voor haar laatste vlaggenschip. Hiermee is de Galaxy S5 de eerste Samsung-telefoon die de nieuwste versie van Android krijgt. Het is mogelijk ook de laatste, althans dit jaar. Lollipop-updates voor andere Samsung-modellen worden pas op z'n vroegst volgend jaar verwacht. Dat klinkt misschien ver weg, maar het is al enige tijd december geweest dus laten we niet overdrijven.

Er zijn nog geen meldingen uit Nederland van mensen die de update binnen hebben dus dat kan nog even duren. Verwacht met deze update enkele Material Design-elementen die zijn doorgevoerd in TouchWiz, maar veel zijn het niet. Verder zijn er lockscreen notificaties en multi-user ondersteuning.

HTC One en One (M8) Google Play Edition - Android 5.0 Lollipop

Ruim twee later dan verwacht heeft HTC dan toch eindelijk Android 5.0 Lollipop uitgebracht voor de eerste One en One M8. Het gaat hier dan wel om de Google Play-uitvoeringen van het toestel zonder Sense UI. De update zou eigenlijk al in week 47 uitgerold worden maar HTC liep tegen enkele problemen aan waarna de update werd stil gelegd. Deze is vandaag 5 december dan eindelijk weer hervat.

Sony Xperia Z Ultra Google Play Edition - Android 5.0 Lollipop

En ook de Google Play-uitvoering van de grote Sony Xperia Z Ultra krijgt deze week z'n Lollipop-update. Naast de update die van zichzelf al fantastisch is heeft Sony de source code gepubliceerd zodat ROM-ontwikkelaars hun eigen AOSP-versie kunnen bouwen. Dat is dan weer handig voor andere Xperia Z Ultra eigenaren die een unlocked bootloader hebben. De update wordt trouwens Over-The-Air uitgerold waarmee je hem dus via je toestel binnenkrijgt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel