Scherpte-filter LG G3 dankzij aparte app te verwijderen


Tijdens onze review viel het ons al op; LG past een soort filter toe dat beelden extra scherp moet maken op de G3. Het is waar dat dit prima werkt voor plaatjes maar het is minder succesvol voor tekst. Gelukkig is er wat aan te doen.

Tekst of andere objecten waarbij scherpe randen bij gemoeid zijn lenen zich niet erg goed voor dergelijke scherpte-filters. Simpelweg omdat er weinig te verscherpen valt. Het resultaat is dan ook witte vlakken rondom de letters. Bijzonder lelijk, vooral als je er eenmaal op begint te letten. Neemt niet weg dat de G3 verder een prima telefoon is met genoeg in z'n mars. Gelukkig is er nu een tool om aan dat ene minpunt wat te doen.

Before and After LG G3 with sharpening
Een voor en na op de LG G3

De knutselaars van xda-developers hebben een tool uitgebracht die het filter ongedaan maakt. Kwestie van downloaden, opnieuw opstarten in de recovery-modus en installeren. Als dat te ingewikkeld klinkt dan is er een stap-voor-stap handleiding op de website van xda-developers. Je kunt vervolgens zelf instellen hoeveel scherper de beelden op je geliefde LG G3 moeten zijn.

Bron: xda-developers.com


Prijsvergelijker LG G3

Toon alle aanbiedingen van de LG G3


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel