Apple iPhone 6 meest gezochte smartphone van 2014


Van alle smartphones zocht men in 2014 het meeste op de Apple iPhone 6. De nummer twee wordt ingenomen door de Samsung Galaxy S5 en de top drie wordt afgesloten met Google's eigen Nexus 6.

Google heeft de zoektermen bekend gemaakt waarop het meeste werd gezocht in 2014. Zoomen we in op telefoons dan kunnen we een lijstje maken en bovenaan dat lijstje prijkt de iPhone 6 van Apple. Het verbaast ons niets, ook op onze site was het toestel veruit het meest populairst. De nummer twee is wat dat betreft een stuk verrassender. De Samsung Galaxy S5. Het toestel werd maar matig ontvangen en verkocht zelf slechter dan z'n voorganger. Toch vonden veel mensen het vlaggenschip interessant genoeg voor een Google-zoekopdracht.

Google consumer electronics 2014
De meeste gezochte consumentenelektronica van 2014

De twee maanden geleden aangekondigde Nexus 6 maakt de top 3 compleet. Ook wij zagen veel interesse in het toestel al vlakte dat wel af na z'n introductie. Mogelijk schrikt een 6 inch smartphone veel mensen af. Vorig jaar stond trouwens Apple met de iPhone 5s op de eerste plaats. Die titel wordt nu geprolongeerd.

Selfietips jongens

Kijken we wat breder naar Google-zoekopdrachten dan verbaast ons dat 'selfietips jongens' erg hoog staat. Veel hoger zelfs dan 'selfietips meisjes' wat bijna niet voorkwam. Blijkbaar weten de dames wel hoe ze een zelfportret moeten schieten en kunnen de heren wel wat hulp gebruiken. Google zag een toename van een factor 8 in zoekopdrachten naar het woord selfie. Vorig jaar nog werd het woord 'selfie' verkozen tot woord van het jaar door het Engelse Oxford Dictionaries.

Bron: Google.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 129,00 € 129,00   Bekijk
Partly
16 GB Gold Refurbished
€ 139,00 € 139,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel