BelCompany verdwijnt voor 2021 uit straatbeeld


Eigenaar Vodafone is voornemens om de komende 5 jaar de meeste Belcompany-winkels om te bouwen naar Vodafone-winkels. Voor klanten verandert er echter weinig; BelCompany verkocht sinds 2011 alleen nog maar telefoons met een Vodafone-abonnement.

Naast het ombouwen naar Vodafone-winkels verdwijnen er ook een aantal BelCompany-winkels uit het Nederlandse straatbeeld. Online verandert er weinig, daar zal de formule gewoon blijven bestaan. Wat er met alle BelCompany-medewerkers gebeurd is nog niet helemaal duidelijk. Vodafone spreekt de hoop en verwachting uit dat deze grotendeels intern herplaatst kunnen worden.

Vodafone-winkel
Zo gaan de meeste BelCompany's er binnenkort uitzien

BelCompany kwam in 2011 in handen van Vodafone nadat het het onderdeel overnam van Macintosh Retail. Daarvoor verkocht het telefoons in combinatie met nagenoeg ieder abonnement. Na de overname kwam daar verandering in en verkocht het alleen nog maar telefoons in combinatie met een Vodafone-aansluiting. BelCompany is zeker niet de eerste telecomwinkel die uit het Nederlandse straatbeeld verdwijnt. Eerder gingen bij T for Telecom en de Hi-winkels de deuren definitief dicht. En ook bij The Phone House gingen de afgelopen jaren landelijk tientallen winkels dicht. De fysieke winkels ondervinden veel last van de online markt waar de prijzen doorgaans lager liggen. Maar ook de consument is voorzichtiger geworden in het vervangen van zijn of haar mobiele telefoon.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel