Vodafone bereidt overname BelCompany voor

· 14 reacties


Vodafone heeft de intentie uitgesproken om BelCompany over te nemen. De koop zou 176 BelCompany en 34 winkels van telefoonkopen.nl omvatten. Doel is om beter persoonlijk advies te verschaffen over steeds populairder wordende smartphones en tablets.

Hiermee zou het aantal winkels dat Vodafone in beheer heeft stijgen van 86 naar bijna drie honderd. Overigens blijven de BelCompany en telefoonkopen-winkels wel onder eigen naam opereren. Angst dat de BelCompany uit het straatbeeld verdwijnt is dus ongegrond.

    Bart Hofker, Directeur Consumentenmarkt Vodafone Nederland: Onze ambitie is nog verder te groeien in Nederland. De overname van het succesvolle BelCompany past bij deze ambitie en onze multibrand strategie. We vergroten hiermee ons bereik waardoor we letterlijk dichter bij klanten komen te staan. Dat is belangrijk omdat persoonlijk advies en ondersteuning via fysieke winkels steeds belangrijker wordt. Dit komt onder andere door de opkomst van smartphones, apps, tablets en vele andere toepassingen van mobiel internet. Ik kijk ernaar uit om met wederzijds enthousiasme de kennis en ervaring van onze beide organisaties te combineren en gezamenlijk klanten nog beter te ondersteunen.

Over BelCompany

De BelCompany is sinds 1998 volledig eigendom van de Macintosh Retail Group en is Nederlands grootste telecomretailer. Eerder al werd de Belgische tak verkocht aan Telfort. De Nederlandse overname die op 120 miljoen EURO uitkomt is nog niet definitief. Het voorstel ligt momenteel bij beide ondernemingsraden en moet nog worden goedgekeurd. De kans op slagen is echter groot sinds Macintosh de intentie heeft uitgesproken van de ketel af te willen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel